Mazda RX-10 Vision Longtail: hiperavtomobil s 1.030 konjskimi močmi

Zadnjič posodobljeno: :

Konceptna Mazda RX-10 Vision Longtail črpa svoj navdih pri konceptni Mazdi RX-Vision iz leta 2015.

Koncepta Mazda RX-10 Vision Longtail je plod domišljije oblikovalca Maximiliana Schneiderja. Nizek koncept hiperavtomobila je osnovan na konceptni študiji Mazde, ki jo je nadobudni oblikovalec še nadgradil in ustvaril pravo mojstrovino. Hiperšportni avtomobil bo poganjal vodik, sam pogon pa bo sestavljen iz 2,3-litrskega turbinskega motorja s 780 konjskimi močmi, podpirala pa ga bosta še dva elektromotorja, vsak s 125 konjskimi močmi. Skupna moč sistema bo tako znašala 1.030 konjskih moči. Moči bo dovolj, da se bo lahko 1.450 kilogramov težak avtomobil pognal vse do 427 km/h.

Mazda RX-10 Vision Longtail
Mazda RX-10 Vision Longtail

Drzen dizajn koncepta v tem trenutku, zaradi vseh omejitev, še ni primeren za uporabo na cesti, bi se pa v teoriji lahko znašel na prihajajočih tekmovanjih v Le Mansu, ko bodo dodali nove konceptne tekmovalne razrede. Maximilianova študija sledi oblikovnim smernicam KODO, pri katerem je poudarjeno gibanje, tudi takrat, ko so objekti nepremični in stojijo na mestu.

Galerija: Mazda RX-10 Vision Longtail

Dodatne Informacije

Več informacij:
Maximilian Schneider
Mazda

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Porsche Cayenne Turbo GT: nesramno hitri križanec z rekordom