Ti triki ti bodo pomagali, da se v karanteni ne zrediš!

Če tolažbo med pandemijo koronavirusa iščete v sladicah, prigrizkih in hitri hrani, boste po vsej verjetnosti iz osamitve prišli z nekaj kilogrami več. S temi triki si boste pomagali, da se v karanteni ne zredite (preveč). 🙂

Obstaja več načinov, kako se “prisiliti” v bolj zdravo prehranjevanje, da se izognite redenju, in da ste, če bo vse po sreči, pripravljeni za skok v kopalke. Za začetek si privoščite okusne in zdrave prigrizke in nikar ne podcenjujte moči dobro organiziranega hladilnika. Iz njega vržite staro, nezdravo hrano, in zamenjajte vse skupaj s hranljivimi, zdravimi živili. Vaša prehrana se bo tako v trenutku izboljšala.

Tukaj so 3 triki, ki vas ločijo od bolj zdravega življenja!

Hrano pripravite vnaprej

Nedeljski večer izkoristite za pripravo živil za prihodnji teden. Zelenjavo, kot so jajčevci, sladki krompir, čebula, paprika ali šparglji, narežite na večje kose in položite na ponev. Vse prelijte z olivnim oljem in zapecite. Ko je zelenjava gotova, jo ohladite. Tako si boste brez posebnega truda zagotovili zdravo prilogo za cel teden.

Sadje lahko brez skrbi hranite v hladilniku, celo v zamrzovalniku. Zamrznjeno sadje namreč ohranja svojo hranilno vrednost. Druga možnost je, da si narežete sadje na rezine in ga hranite v hladilniku. S tem je veliko večja verjetnost, da boste ob lakoti posegli po zdravem prigrizku.

Sadje si narežite na rezine in ga hranite v hladilniku.
Sadje si narežite na rezine in ga hranite v hladilniku.

Zdravo hrano v hladilniku postavite v prvo vrsto

Način, kako si organizirate hladilnik, je zelo pomemben. In najbolje je, če si zdravo hrano postavite v prvo vrsto. Hrano, bogato s hranilnimi snovmi, dajte na tiste police, ki jih najprej opazite, saj je tako večja verjetnost, da boste lačni posegli po hrani, ki jo naprej vidite.

“Polepšajte” vodo

Če imate organiziran in zdrave hrane poln hladilnik, je večja verjetnost, da se boste bolj zdravo prehranjevali. Enako pravilo velja za vodo. Če bo videti privlačna, je boste popili več. Odrežite si rezino limone, lubenice ali kumare, dodajte ji list bazilike ali mete, in takoj bo bolj privlačna.

Če bo voda videti privlačna, je boste popili več.
Če bo voda videti privlačna, je boste popili več.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Spletna trgovina dm: enostavna nakupovalna izkušnja na dm.si je le klik stran