Me je res tako težko ljubiti?

Ko ljubiš ni nič težko, še posebej ne ljubezen.

Te je res tako težko ljubiti, ker imaš svoje standarde. Ker ne želiš skočiti v odnos z nekom, ki ga komaj poznaš. Ker želiš spoznati in videti, kakšna je v resnici ta oseba, preden ji zaupaš svoje srce in se ji prepustiš. Ji zaupaš in daš sebe. Težko te je ljubiti, ker imaš svoj glas, svojo voljo. Ker ne pustiš, da s teboj ravnajo na napačen način. Ker poveš, kar ti ne odgovarja in se ne umakneš ob prvem problemu.

Ne dovoliš jim, da govorijo s teboj na žaljiv način. Ne dovoliš jim, da izkoristijo tvojo prijaznost, ker se zavedaš, da zaslužiš več kot to. Pravijo, da te je težko ljubiti, ker si trmasta. Veš, kaj želiš in nočeš nič manj. Poznaš svojo vrednost. Veš, kaj si zaslužiš. Veš, kdo si in ne boš dovolila, da te kdo prepriča v nasprotno. Težko te je ljubiti, ker imaš velika pričakovanja. Pričakuješ, da ti bo oseba hitro odgovorila na klic ali sporočilo. Da bo držala obljube. Da bo imela čas zate. Da bo načrtovala vajine poti. Da te pokliče, ko bo zamujala. Da ti pove, kaj misli v trenutku, ko to pomisli. Da bo ves čas iskrena, zvesta in ljubeča.

Resnica je, da te pravzaprav sploh ni težko ljubiti – ko ti vračajo ljubezen na podoben način.
Resnica je, da te pravzaprav sploh ni težko ljubiti – ko ti vračajo ljubezen na podoben način.

In težko te je imeti rad, ker imaš rada sebe. Ker vidiš svojo notranjo vrednost. Ker veš, kakšno osebo, si želiš imeti ob sebi in se nočeš ukvarjati z razmerji za eno noč ali prijatelji z ugodnostmi. Nisi se pripravljena ukvarjati z možnostmi. Želiš biti edina možnost. Ne dovoliš, da bi ti kdo ukradel srce, ki si ga ne zasluži. Veš, da to boli. Tega si nikoli ne želiš več občutiti. Da, res te je težko ljubiti, ker imaš moralne standarde. Nočeš, da bi tvoja oseba smrdela po cigaretah in alkoholu ali da bi njegova roka ustvarila modrice na tvojem telesu. Nočeš, da bi njegova koža imela vonj po drugi ženski. Nočeš, da ti laže v obraz. Nočeš, da karkoli skriva pred teboj. Ne želiš si izgubiti zaupanja vanj. Želiš ga le ljubiti.

Resnica je, da te pravzaprav sploh ni težko ljubiti – ko ti vračajo ljubezen na podoben način.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
5 pomembnih lekcij, ki se jih naučiš po razpadu razmerja