Novi BMW 545e xDrive: hibridna limuzina

Zadnjič posodobljeno: :

Top model v ponudbi priključnih hibridov je novi BMW serije 5 s šestvaljnim bencinskim motorjem in štirikolesnim pogonom, ki ga odlikuje kombinacija najvišje energetske učinkovitosti in dinamičnih zmogljivosti. Portfelj BMW serije 5 sedaj vključuje pet priključnohibridnih modelov.

Novi BMW 545e xDrive Sedan ima sinhroni elektromotor, ki zagotavlja največja izhodna moč 80 kW / 109 KM, kar je kombinirano z učinkovitim ravnim šestvaljnim bencinskim motorjem z BMW TwinPower Turbo Technology in 210 kW / 286 KM, skupaj pa ustvari skupno sistemsko moč 290 kW / 394 KM. Moč se po potrebi razdeli na vsa štiri kolesa prek 8-stopenjskega menjalnika Steptronic in inteligentnega štirikolesnega pogona BMW xDrive. Največji navor sistema je 600 Nm, najvišja hitrost pa je dosežena pri 250 km / h, medtem ko je pri čisto električnem delovanju možna hitrost 140 km / h. Iz mirovanja novi BMW 545e xDrive do 100 km / h pospeši v samo 4,7 sekunde. Tako BMW 545e xDrive očitno izstopa kot najbolj dinamičen izmed vseh BMW-jevih šestvaljnih hibridov.

Zahvaljujoč pametno nadzorovani interakciji obeh pogonskih sistemov novi BMW 545e xDrive združuje najboljše iz dveh svetov. Omogoča ne samo izključno električno vožnjo v mestnem prometu in učinkovito vožnjo med domom in delovnim mestom, temveč se odlikuje tudi z dinamičnimi zmogljivostmi in udobnim potovanjem na dolge razdalje. S čisto električnim dosegom 54–57 kilometrov in povprečno porabo goriva 2,4–2,1 litra / 100 km novi BMW 545e xDrive združuje značilno vozno dinamiko in visoko raven udobja vožnje na dolge razdalje z izjemno učinkovito uporaba virov.

Najnovejši hibridni model BMW serije 5 je opremljen s 400V litij-ionsko baterijo, ki je nameščena pod zadnjim sedežem, da prihranite prostor. S prostornino prtljage 410 litrov je transportna zmogljivost BMW 545e xDrive le nekoliko manjša kot pri tistih modelnih različicah, ki so opremljene z običajnim motorjem.

Različni načini vožnje za največjo učinkovitost

Da bi optimizirali kombinacijo ravnega šestvaljnega motorja z ultra gladkimi voznimi lastnostmi in tehnologijo eDrive v vseh voznih situacijah, BMW 545e xDrive voznika na številne načine podpira energijsko upravljanje. Različne načine vožnje, od katerih je nekatere mogoče prilagoditi pri svojem delovanju, preprosto izberete s pritiskom na ustrezni gumb na sredinski konzoli.
Način HYBRID je privzeta nastavitev, ki zagotavlja uravnoteženo nastavitev in inteligentno interakcijo med zgorevalnim in električnim motorjem. Prav tako je možno izbrati način ELECTRIC kot standardno nastavitev prek menija iDrive. V načinu HYBRID se večinoma uporablja elektromotor. Motor z izgorevanjem se vklopi le pri večjih hitrostih ali pri pogojih intenzivne obremenitve. Ker je sistem povezan z navigacijskim sistemom, je mogoče interakcijo med motorjem z izgorevanjem in elektromotorjem natančneje prilagoditi profilu poti, topografiji in drugim voznim razmeram. Električni razpon se poveča z rekuperacijo v fazah prekoračitve in zaviranja. Na ta način prihranjeno oskrbo z energijo lahko nato uporabimo posebej za lokalno vožnjo brez emisij skozi urbana območja in prihod na določen cilj.

Električna mobilnost izpolnjuje digitalizacijo

Skupina BMW ponuja tudi inovativne digitalne storitve, ki dejavno prispevajo k večji privlačnosti električne vožnje. Storitev BMW eDrive Zone omogoča samodejni preklop pogonskega sistema na izključno električni način ob vstopu v mestno območje z nizkimi emisijami in podobnih območjih znotraj mest. Poleg tega je lokalna vožnja brez emisij s priključnim hibridnim modelom BMW nagrajena z globalno edinstvenim programom zvestobe BMW Points.
Navigacijski sistem poleg polnilnic prikazuje tudi javna polnilna mesta. Pri izbiri polnilne postaje voznik dobi tudi napoved o svojem statusu zasedenosti ter priporočila za bližnje restavracije ali kavarne.

Galerija slik – BMW serije 5 – 545e xDrive

Dodatne Informacije

Več informacij na:
bmw.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Rolls-Royce Ghost (2021): tehnološko najnaprednejši avtomobil kralja prestiža