Mednarodni festival Bi flamenko v Cankarjevem domu

Zadnjič posodobljeno: :

Flamenko kot žanr ali umetniška zvrst in tudi kot način bivanja še kako živi. Njegovi ustvarjalci so neskončno daleč od zgolj poustvarjanja okostenelih ter s prahom zgodovine prekritih glasbenih in plesnih oblik. Flamenko je tok, ki ga napajajo sodobne in sorodne ustvarjalnosti, obenem pa je tudi sam navdih.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Cankarjev dom, Ljubljana

Organizator

Cankarjev dom

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

od 5,00 €

Na festivalu se bo tradicija prepletala s sodobnim, urbanim: klasični koraki flamenka se bodo povezovali s povsem modernimi plesi in elektronski biti bodo posegli v utečene melodije klasičnih inštrumentov. Osrednja gostja bo trenutno največja zvezda flamenka Rocío Molina s predstavo Padec iz raja, ob njej pa še Sara Cano, Alberto Fuentes, Ana Morales, Diego Carrasco, Rosario »La Tremendita«, Mohammad Motamedi, Alfonso Aroca, Ana Predin Pandur, Giani Poposki idr. Poleg plesnih predstav in koncertov se bodo vrstile plesne delavnice, filmske projekcije, pogovori z ustvarjalci in druženja v Klubu CD.

Rocío Molina
Rocío Molina

Dodatne Informacije

Več informacij:
cd-cc.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Triglav the Rock Ljubljana 2020 – Street Edition: plezalni šov, kot ga še niste videli!