fbpx

Mercury Sospensione

Svetilo, sestavljeno iz devetih velikih svetlobnih teles, ki visijo na aluminijastem disku premera 110 cm, prinaša v prostor igro modernih oblik in svetlobo, podobno naravni. Posamezno telo je dobilo obliko v posebnem postopku oblikovanja, kakor tudi značilno krom ali satin ...

Svetilo, sestavljeno iz devetih velikih svetlobnih teles, ki visijo na aluminijastem disku premera 110 cm, prinaša v prostor igro modernih oblik in svetlobo, podobno naravni. Posamezno telo je dobilo obliko v posebnem postopku oblikovanja, kakor tudi značilno krom ali satin aluminium barvo. Kljub trdni obliki “kovinski kamni” zaradi odbijanja svetlobe delujejo, kot da neprestano z lebdenjem v prostoru spreminjajo obliko, podobno kot kapljice živega srebra ali kakšne druge tekoče kovine. Svetlobo oddajajo indirektno, kar v prostor prinaša mehkobo in toplino. Za znano italijansko hišo svetil Artemide je svetilo Mercury zasnoval oblikovalec Rosso Lovegrove kot skulpturo, ki se ob večerih spremeni v planetarij svetlobne igre. Ker gre za relativno veliko viseče svetilo opazne oblike, ki spominja na galaksijo, bo nedvomno postalo središče bivalnega prostora. V kategoriji best of the best je Mercuri Sospensione dobitnik nagrade red dot.

Arcadia Lightwear, Tržaška 222, Ljubljana, www.arcadia-lightwear.com

Prejšnje
Coulisse
Naslednje
City

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.