fbpx

Metalska skupina z lažmi do ogromne evropske turneje … dokler ni šlo vse spektakularno narobe

Vsi smo si na neki točki želeli postati rock zvezde. Kako tudi ne, občutek ob nastopanju pred množicami navdušenih privržencev je gotovo nekaj posebnega. Na žalost pa takšno življenje ni usojeno vsem.

Enočlanski losangeleški bend Threatin je dokazal, da je do svetovnega slovesa mogoče priti tudi po bližnjici. Njegovemu ustanovitelju Jeredu Threatinu je namreč uspelo nekaj neverjetnega.

Jered je okoli svojega benda zgradil celoten imperij laži, ki ga je podrobno raziskal Tim Williams iz portala Sick Chirpse. Threatin je tako deloval na osnovi:

  • lažnega podjetja za stike z javnostjo,
  • lažne založbe Superlative Records,
  • lažne agencije, ki bi naj predstavljala približno 40 lažnih bendov,
  • lažnih komentarjev na YouTubu,
  • lažnih intervjujev,
  • lažnih nagrad,
  • lažnih podrobnosti preteklih nastopov,
  • lažnih videoposnetkov v živo,
  • lažnih oglasov in
  • lažne spletne strani.

Če je verjeti vsem informacijam, ki smo jih na spletu dobili o edinstvenem bendu, je Threatin mogoče uvrstiti med najbolj uspešne glasbene izvajalce vseh časov. Med drugim je bilo zaslediti primerjave z bendi, kot so The Beatles, Metallica in Guns n’ Roses. Threatin naj bi prav tako prejel nagrado “Top Rock Artist of the Year Award”, namenjeno najboljšemu rock glasbeniku leta.

Do pravih težav je prišlo šele po tem, ko se je bend z organizatorji koncertov dogovoril glede vseh podrobnosti. Tako je Threatin, ki ga je zastopal lažni agent Casey Marshall (Jered Threatin), naznanil veliko turnejo po Veliki Britaniji, prireditelji pa so mu priskrbeli potrebno opremo in predskupine.

Turneja po Veliki Britaniji.
Turneja po Veliki Britaniji.

Threatin se je predstavil na londonskem festivalu Underworld, na katerem sicer nastopajo uveljavljeni glasbeniki različnih žanrov. Organizatorjem je uspelo prodati 291 vstopnic, a so si koncert ogledali le trije ljudje. Threatin je enemu od obiskovalcev zaupal, da bo letošnja turneja njegova zadnja, saj bo v ameriškem heavy metal bandu Manowar kmalu zamenjal kitarista Karla Logana.

Threatinu je vsakokar uspelo preslepiti organizatorje.
Threatinu je vsakokar uspelo preslepiti organizatorje.

Na Facebook dogodku za nastop v Bristolu je svojo udeležbo potrdilo 100 ljudi. Izkazalo se je, da je šlo za lažne račune iz Brazilije. Koncerta tako ni obiskal nihče. Nad prevaro seveda niso bile navdušene niti predskupine.

Threatinu je naposled le uspelo postati slaven. Za turnejo je sicer moral odšteti približno 35.000 evrov. Mnogi se sprašujejo, od kod je dobil toliko denarja …

Dodatne Informacije

Več informacij:
sickchirpse.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.