Microsoft Project Scarlett: prihaja novi Xbox!

Microsoft Project Scarlett: prihaja novi Xbox!

Sony bo svoje oboževalce v letu 2020 razveselil z novo igralno konzolo PlayStation 5, a to še ni vse – kmalu na prodajne police prihaja tudi naslednja generacija Microsoftove igralne konzole Xbox.

Nova različica igralne konzole Xbox, ki naj bi se lahko v primerjavi z napravo Playstation 5 pohvalila predvsem z boljšo grafiko, se predstavlja pod psevdonimom Project Scarlett.

Veliko informacij o Microsoftovem novem adutu še ni na voljo – zdaj vemo le, da je pričakovati, da bo konzola kar 4-krat zmogljivejša od najnovejšega modela Xbox One. Poganjal jo bo procesor z arhitekturama AMD Zen 2 in Radeon DNA, izdelan po meri. Opremljena bo z vrsto grafičnega spomina GDDR6, medtem ko bo za shranjevanje podatkov zadolžen SSD disk.

Uporabniki bodo lahko uživali v igranju videoiger pri ločljivosti 8K in frekvenci osveževanja do 120 sličic na sekundo. Pozabiti ne smemo niti na napredno tehnologijo Ray Tracing, ki sledi svetlobi znotraj igre, kar se kaže v kakovostnejšem prikazu slik na zaslonu.

Cena nove igralne konzole, ki jo pričakujemo poleti naslednje leto, zaenkrat še ni znana.

Dodatne Informacije

Več informacij:
xbox.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!