Microsoft Project Scarlett: prihaja novi Xbox!

Microsoft Project Scarlett: prihaja novi Xbox!

Sony bo svoje oboževalce v letu 2020 razveselil z novo igralno konzolo PlayStation 5, a to še ni vse – kmalu na prodajne police prihaja tudi naslednja generacija Microsoftove igralne konzole Xbox.

Nova različica igralne konzole Xbox, ki naj bi se lahko v primerjavi z napravo Playstation 5 pohvalila predvsem z boljšo grafiko, se predstavlja pod psevdonimom Project Scarlett.

Veliko informacij o Microsoftovem novem adutu še ni na voljo – zdaj vemo le, da je pričakovati, da bo konzola kar 4-krat zmogljivejša od najnovejšega modela Xbox One. Poganjal jo bo procesor z arhitekturama AMD Zen 2 in Radeon DNA, izdelan po meri. Opremljena bo z vrsto grafičnega spomina GDDR6, medtem ko bo za shranjevanje podatkov zadolžen SSD disk.

Uporabniki bodo lahko uživali v igranju videoiger pri ločljivosti 8K in frekvenci osveževanja do 120 sličic na sekundo. Pozabiti ne smemo niti na napredno tehnologijo Ray Tracing, ki sledi svetlobi znotraj igre, kar se kaže v kakovostnejšem prikazu slik na zaslonu.

Cena nove igralne konzole, ki jo pričakujemo poleti naslednje leto, zaenkrat še ni znana.

Dodatne Informacije

Več informacij:
xbox.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši pametni spremljevalci vadbe 2020 – najboljše športne ure in merilniki vadbe