Miilo: kolo, ki raste skupaj z otrokom

Zadnjič posodobljeno: :

Obleke in čevlje otroci prerastejo tako hitro, kot zastara nov računalnik. Usodo oblek in čevljev deli še marsikatera otroška stvar, a če se da z oblačili priti skozi še relativno poceni, to npr. za kolesa ne moremo trditi. No, sedaj lahko. Miilo je namreč kolo, ki raste skupaj z otrokom. Je tisti brez pedal, tisti, primeren za veščega mladeniča ali mladenko, pa tudi monocikel.

Brez kolesa ni pravega otroštva. Je investicija, ki bogato povrne. Ne samo da prinaša v svet otroka ogromno veselja, pač pa mu mimogrede podari znanja, ki jih drugje ni moč pridobiti tako zlahka. In če to niso dovoljšni razlogi, da ga otroku omislite, potem naj vas prepriča nasvet Einsteina, ki je dejal, da je življenje kot vožnja s kolesom. Če želimo ohraniti ravnotežje, se moramo premikati.

Z Miilom, se bo otroku milo storilo.
Z Miilom, se bo otroku milo storilo.

Vsak začetek je težak, zato je Miilo sprva bolj igrača. A ko otrok enkrat zna ohranjati ravnotežje in imate občutek, da lahko pogon s podplati zamenja pogon s pedali, lesen okvir enostavno zasučete na glavo in večja verzija tu. Zahvaljujoč raztegljivi leseni konstrukciji, krmilu in sedežni opori je kolo univerzalno, večni otrokov ‘sovrstnik’, primeren za deklice in dečke oz. mlade dame in gospodiče stare od 2,5 do 7 let.

PREBERITE ŠE: Ročno izdelana električna kolesa Oto, ki izgledajo kot motorji iz sredine prejšnjega stoletja

Miilo v začetni fazi nima pedal. Ko otrok nekoliko zraste, pa mu 'zrastejo' tudi ta.
Miilo v začetni fazi nima pedal. Ko otrok nekoliko zraste, pa mu ‘zrastejo’ tudi ta.

Prednjo zavoro dopolnjuje nožna, v ponudbi pa so tudi dodatki, ki nastanejo s pomočjo 3D tiska. Eden takih je košarica. A to še ni vse. Tu je še ena pomembna prednost rastočega Miila. Ne raste namreč samo kolo in otrok, ampak tudi njegova samozavest, saj ima vseskozi istega ‘učitelja’, učitelja, ki ga je vajen, do katerega je razvil zaupanje. Zato lahko svoje znanje samo nadgrajuje. Morda do sedmega leta pride celo tako daleč, da se poskusi na monociklu, kar Miilo tudi lahko postane. In upajmo, da postane tudi več kot samo koncept.

Dodatne Informacije

Več informacij: www.coroflot.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljša darila za otroke 2020: darila, ki se bodo zagotovo znašla v pismih Božičku