fbpx

Milivié 1: Volkswagen Beetle na malce drugačen način

Milivié 1; Foto: miliviedesign.com
Zadnjič posodobljeno: :

Milivié 1 je tako imenovani restomod, obnovljen in izboljšan priljubljeni Volkswagen Beetle. Ikona bo tako dobila nekaj moderne tehnologije, narejenih pa bo zgolj 22 primerkov. Za vsakega od njih bo potrebno odšteti vrtoglavih 570.000 evrov.

Že na prvi pogled je opazno, da bo predelava Milivié 1 terjala tudi nekaj oblikovnih sprememb, v primerjavi z originalnim Volkswagen Beetlom. Oblikovne spremembe so bolj podobne Porschejevim modelom z zračno hlajenimi motorji, kot je na primer model 356. Originalne žaromete so zamenjali okrogli žarometi LED, nekaj dodatnih svetil pa se po novem nahaja tudi v odbijaču avtomobila. Zadek zaključuje usmernik zraka z obliko ʺračjega repaʺ in luči v obliki konjske podkve.

Milivié 1; Foto: miliviedesign.com

Notranjost je bila popolnoma spremenjena in predvsem modernizirana. Voznik ima na voljo 12,3-palčni zaslon za potrebe instrumentalnega zaslona in informacijsko-zabavnega sistema. Na voljo bo več prikaznih načinov, od modernih, do tistih klasičnih, z okroglimi instrumenti. Potniki imajo na voljo večjo izbiro odprtin za polnjenje električnih naprav, kot je 220-voltni priključek, USB-C ali klasičnega USB priključka. Pozabili niso niti na brezžično polnjenje.

Milivié 1; Foto: miliviedesign.com

Za izdelavo Milivié 1 je potreben Volkswagen Beetle 1303, ki je bil na prodaj okoli leta 1970 in je bil nekoliko večji kot klasičen Beetle. Prenova je temeljita in zahteva tisoče ur, z njo pa pridobimo tudi moderno podvozje in zavorni sistem z diski. Milivié 1 poganja 2,28-litrski zračno hlajeni 4-valjni motor, z vplinjačema Weber in elektronskim vžigom. Za prenos moči skrbi samodejni menjalnik s štirimi prestavami ZF 4HP, ki prenaša moč na zadnji kolesni par. Voznik bo lahko izbiral med Drive, Sport in Manual načini vožnje. Prenovili in nadgradili bodo 22 primerkov Beetla, zaradi počastitve klasika, saj je bilo vsega skupaj narejenih 22 milijonov klasičnih Beetlov.

Dodatne Informacije

miliviedesign.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!