fbpx

Modni strokovnjaki: 10 modnih napak, ki vas postarajo! Kako se jim izogniti??

Odločite se za modno preobrazbo, ki vam bo vzele leta, ne dodale

Foto: Pexels / Darina Belonogova

Si kdaj ogledate svojo garderobo in pomislite, da vam oblačila dajejo več let, kot jih dejansko imate? Ni vam treba skrbeti, niste edini. Modne napake, ki nas postarajo, so pogostejše, kot si morda mislite. Zato vam prinašamo 9 modnih zablod, ki se jih morate izogniti, če želite obdržati mladosten videz.

Najboljša barva na svetu je tista, ki ti pristaja,” je nekoč dejala ikona mode Coco Chanel. Vendar pa se nekateri stili in barve bolje ujemajo z mladostjo in vitalnostjo kot drugi. Ali ste se kdaj vprašali, ali vaša garderoba dodaja leta vašemu videzu? Predstavljamo 10 modnih napak, ki vas lahko postarajo in nasvete, kako jih preprečiti. Ostanite z nami in odkrijte, kako lahko ohranite svoj mladosten videz ne glede na starost.

1. Izogibajte se obilici pastelnih barv

Pastelne barve so lahko laskave za bledo kožo, vendar preveč pastelnih odtenkov lahko poudari starost. Če želite obleči svetle barve, se odločite za nevtralne tone, kot so nude, slonokoščena, svetlo siva ali bež.

10 modnih napak
Foto: Pexels / Ron Lach

2. Ne pretiravajte s črno

Črna barva je elegantna, vendar lahko pusti videz utrujenosti in nas postara. Če je črna ključni del vaše garderobe, poskusite nositi barvit šal blizu obraza ali pa dodajte malo več ličil za uravnoteženje temne barve.

Foto: Pexels / Ron Lach

3. Izognite se prevelikim oblačilom

Prevelika oblačila so lahko udobna, vendar lahko ustvarijo vtis, da se nečesa skrivate. Namesto tega poskusite kombinirati oprijeto oblačilo z bolj sproščenim, kar bo oblikovalo bolj laskav videz.

Foto: Pexels

4. Zastarela očala

Če so vaša očala iz prejšnjega desetletja, je čas za spremembo. Izberite moderen okvir, ki bo dodal kanček zabave vašemu videzu.

5. Napačno spodnje perilo

Pravilno spodnje perilo lahko izboljša videz vaših oblačil. Bodite prepričani, da je vaš modrček prave velikosti in vaše spodnjice se ne vidijo skozi oblačila.

6. Modni trendi, ki so že mimo

Staromodni trendi lahko ustvarijo občutek, da ste iz časov, ki so že mimo. Namesto tega vlagajte v klasične kose, ki so vedno moderni.

10 modnih napak
Foto: Pexels

7. Neprimerna šminka

Temne in mat šminke lahko dodajo leta vašemu obrazu. Namesto tega se odločite za bolj naravne in sijoče odtenke.

Foto: Pexels

8. Najlonke

Najlonke se vračajo v modo, vendar se izogibajte pretemnim odtenkom. Če niste ljubitelj golih nog, preizkusite samoporjavitveni losjon ali se odločite za neprozorne nogavice ali zelo tanke najlonke v črni, mornarski ali nude barvi.

Foto: Pexels

9. Preveč ujemajoči se dodatki

Coco Chanel je slavno dejala: “Preden zapustiš hišo, se poglej v ogledalo in sleci en kos.” Dejstvo je, da preveč izrazitih dodatkov lahko postara. Razbijte svoje komplete nakita. Ne nosite ujemajočih se uhanov, ogrlic in zapestnic.
Dodatna točka:

Foto: Pexels

10. Preveč stroga formalnost

Seveda, obstajajo dogodki, kjer je primerno izbrati bolj formalno obleko, vendar pretirana formalnost v vsakdanjem življenju lahko daje vtis staromodnosti. Poskusite dodati nekaj ‘šik’ ležernosti v svoj vsakdanji slog z modnimi kosi, ki jih lahko enostavno kombinirate z bolj formalnimi elementi.

Moda je čudovito orodje, ki nam omogoča, da se izrazimo in poudarimo svojo osebnost. Če se izognemo tem modnim napakam, se bomo počutili bolj samozavestne in videti mladostnejše. Vse kar je potrebno je malo preudarnosti in občutek za stil, da pokažemo najboljšo različico sebe. In kot je dejala ikona mode, Iris Apfel, “najpomembnejša stvar je, da se počutiš dobro v svoji koži. To je prava lepota.”

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.