fbpx

Monarch – Legacy of Monsters: družinska dediščina v svetu titanskih pošasti

Dinastična drama z Godzillo

Foto: apple TV

"Monarch: Legacy of Monsters", nova serija na Apple TV+, prinaša zgodbo o družinski dediščini, skrivnostnih organizacijah in seveda, o pošastih. Z zanimivo zasedbo, ki vključuje Kurta in Wyatta Russella, serija obljublja dinastično dramo s pridihom spektakularnih bitk s titanskimi pošastmi.

Serija “Monarch: Legacy of Monsters” je Apple TV+ nadaljevanje uspešne franšize o Godzilli in King Kongu, ki postavlja v ospredje Kurta Russella in njegovega sina Wyatta Russella v vlogah istega lika v različnih časovnih obdobjih. Zgodba sledi dve časovni liniji, eno v sodobnem času, povezano s koncem filma “Godzilla” iz leta 2014, in drugo v petdesetih letih 20. stoletja. V sodobni zgodbi se Cate (Anna Sawai), v iskanju informacij o svojem pogrešanem očetu, odpravi na Japonsko, kjer odkrije polbrata Kentaroja (Ren Watabe). Skupaj s soigralko May (Kiersey Clemons) se podajo na globalno potovanje, da bi odkrili očetovo zapuščino in izvedeli več o skrivnostni organizaciji Monarch​​.

Foto: apple TV

Serija skuša združiti zgodovino pošasti z družinskimi skrivnostmi in temačnimi zapleti. Kritiki izpostavljajo, da serija vsebuje trenutke napete akcije, vendar bi lahko koncept bolje deloval v filmski obliki, saj je deset epizod morda preveč za razvlečeno zgodbo. Poudarek je na človeških odnosih, ki pa niso tako zanimivi, kot si je serija prizadevala. Za vsako novo odkrito dejstvo se odprejo vrata, ki razkrivajo zmedene podrobnosti in ne ponujajo več kot tipične klifhangerje​​​​.

Foto: apple TV

V središču serije sta Kurt in Wyatt Russell, ki igrata istega lika v različnih življenjskih obdobjih. Njuna igra je pohvaljena, vendar pa serija trpi zaradi preveč likov in preveč zapletov, zaradi česar je težko slediti dogajanju. Čeprav so pošasti ključni element “Monsterverse”, jih v seriji ni dovolj in poudarek je na človeških odnosih, ki niso tako zanimivi, kot si je serija prizadevala​​.

Na splošno “Monarch: Legacy of Monsters” odpira zanimiva vprašanja o družinskih skrivnostih in zapletenih odnosih ter o tem, kaj pomeni biti človek v svetu, kjer obstajajo pošasti. Kljub pomanjkanju kohezivnosti in nekaterim pripovednim pomanjkljivostim pa serija ponuja dovolj elementov, da pritegne ljubitelje zvrsti in tiste, ki cenijo igro Russellov​​.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.