Moto Razr 5G: v drugo občutno bolje

Motorola

Motorola prihaja z novo in izboljšano različico prilagodljivega pametnega telefona, namenjenega nostalgičnim ljubiteljem Razra in njegove zložljive zasnove.

Ocena bralcev3 Votes
7.5
5.8
Skupna ocena
Nakup na

Žepne velikosti, zmogljiv, minimalističen, a hkrati maksimalen, tako je Motorola napovedala novo generacijo svojega prilagodljivega pametnega telefona Razr, ki med drugim zdaj ponuja podporo za 5G. Oblikovalci podjetja so spremenili tudi obliko ohišja, ki je zdaj bolj zaokrožena. Tudi zato se zdi, da bo Razr 2 ne le privlačnejši, temveč bodo občutki v roki boljši. Prvi generaciji so namreč očitali robatost!

Ko je telefon odprt, znaša diagonala zaslona 6,2 palca. Gre za plastični OLED-zaslon z ločljivostjo 2142 x 876 pik, medtem ko je na zunanji strani manjši zaslon za hitri ogled informacij dimenzij 2,7 palca in ločljivostjo 800 x 600 pik. Slednji prikaže le obvestila, kot so klici, sporočila in druga obvestila iz družbenih omrežij. Lahko pa sproži zagon klasičnih aplikacij kot so kamera, YouTube, sporočila in podobno. Zunanji zaslon sedaj podpira tudi navigacijo s kretnjami, kar bo olajšalo uporabo.

Tako kot predhodnika tudi njega ne poganja najmočnejša strojna oprema, ki je na voljo na trgu. Motorola se je odločila za “srednje zmogljiv” Snapdragon 765G, omeniti pa je treba precejšnjo mero notranjega pomnilnika, ki znaša 8 GB, ter 256 GB prostora za shranjevanje. Kar je odlično. Baterija je bila v primerjavi s prejšnjim modelom prav tako izboljšana in tako njena zmogljivost znaša 2.800 mAh (prvi prilagodljivi Razr je imel baterijo z le 2.510 mAh). Povečana kapaciteta bi morala zadoščati za celodnevno uporabo.

Telefon ima dve kameri – ločljivost glavne kamere je 48 MP in ima možnosti, kot sta optična stabilizacija slike ter lasersko samodejno ostrenje, medtem ko je za ljubitelje selfijev na notranji strani kamera z ločljivostjo 20 MP.

Novi “prožni” pametni pametni telefon Motorola bi se moral na ameriškem trgu pojaviti jeseni po ceni 1.399 dolarjev, po začetku prodaje pa ga pričakujemo tudi na drugih trgih, tudi na evropskem in tako tudi pri nas. Kakopak za vse nostalgike in ljubitelje drugačnega.

Ocena: Moto Razr 5G
Naše mnenje
Telefon za vse ljubitelje nostalgije in hkrati novih tehnologij. Ter tiste, ki enostavno želite iztopati, tako kot iztopa njegova cena. Ta je popolnoma pretirana.
Ocena bralcev3 Votes
7.5
Hvalimo
Nostalgična oblika
Pogum proizvajalca, da ponudi drugačen telefon
Napredek od prve generacije (2019) telefona
Grajamo
Slabe specifikacije telefona
Pretirana cena
5.8
Skupna ocena
Nakup na

Dodatne Informacije

motorola.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Triki, kako do najnižjega možnega mesečnega stroška za telefon!?