Mudita Pure: je preprost bel telefon pot do zdravega telesa in duše?

Poljski startup Mudita je lansiral mobilni telefon Pure, ki ima misijo, da “izboljša naše počutje” in zamenja moderni pametni telefon.

Mudita Pure, eleganten telefon minimalističnega dizajna, ima 2,84-palčni zaslon z e-črnilom (takšnega najdemo tudi pri Kindlu), kar pomeni, da je berljiv tudi pri najmočnejši sončni svetlobi. Morda je najpomembneje, da telefon nima na voljo internetne povezave, funkcije pa so omejene na klice, sporočila, beležke, koledar, kalkulator, budilko, svetilko, diktafon in predvajanje glasbe. 


https://www.youtube.com/watch?v=7Jyo_tn75O4
Cilj te popolnoma osnovne naprave je spodbuditi zdrav odnos med uporabnikom in njegovim telefonom, ne samo psihičen, ampak tudi fizičen. Mudita Pure je namreč opremljen s posebno anteno, ki naj bi zmanjšala izpostavljenost škodljivim radijskim frekvencam, hkrati pa ohranjala dober sprejem. Prav tako sta prilagojeni in omejeni svetilka (barvna temperatura je 3800 K) ter izpostavljenost modri svetlobi, kar je bistvenega pomena za neprekinjen in zdrav spanec.

Mudita Pure
Mudita Pure

Še vedno pa Mudita Pure ohranja nekatere “manj škodljive” funkcije pametnega telefona, kot je na primer predvajalnik glasbe. Uporabnik lahko tako posluša glasbo ali zvočno knjigo preko močnega 1 W zvočnika Harman, za katerega pri Muditi trdijo, da zagotavlja visokokakovosten in naraven zvok. Baterija naj bi z enim polnjenjem zdržala kar dva tedna, kar pomeni, da bomo lahko na polnilec (skoraj) pozabili!

Mudita Pure
Mudita Pure

Mudita trenutno zbira sredstva na Kickstarterju (cilj so dosegli v eni uri), zagotovite pa si ga lahko po early bird ceni 236 evrov (k temu boste dodali še 23 evrov za stroške pošiljanja).

Dodatne Informacije

Več informacij:
mudita.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!