MWC 2018: Sony Xperia XZ2 in XZ2 Compact prinašata zabavo do skrajnosti

Podjetje Sony Mobile Communications je v Barceloni na letošnjem MWC-ju predstavilo modela Xperia XZ2 in Xperia XZ2 Compact. Z njima želijo ustvarjalci ponuditi najbolj celostno zabavo do zdaj. Kako jim bo to uspelo?

Sony Xperia XZ2 in Xperia XZ2 Compact navdušujeta z vrhunsko kamero in uporabo najnovejših dognanj na področju zaslona in zvoka. Vse skupaj zaokrožuje čudovit dizajn. Modela se med seboj nekoliko razlikujeta. Preverite, kateri od njiju vas bolj prepriča.

Xperia XZ2


Pametni telefon Xperia XZ2 vam omogoča, da se popolnoma vživite v svoje najljubše filme in ostale vsebine v izjemnih barvah in kontrastu. Ogledali si jih boste lahko na razširjenim HDR-zaslonom z diagonalo 14,5 cm, ki ponuja polno ločljivost HD+ in format 18 : 9. Sonyjeva tehnologija TV BRAVIA X-reality for mobile vsebine pretvori in prikaže v tako rekoč filmski kakovosti slike.

Nova haptična izkušnja vam z vključitvijo čuta dotika omogoči, da to, kar vidite na zaslonu, tudi občutite. Uporaba nove tehnologije dinamične vibracije analizira zvok. Tako občutite dogajanje v svoji dlani – filmi, igre in videoposnetki zaživijo. Zvočniki Xperia uporabljajo tehnologijo S-Force Front Surround za dodatno izkušnjo prostorskega zvoka. K izboljšanju zvoka pripomoreta DSEE HX- in LDAC-tehnologija.

Kamera Motion Eye je sposobna snemanja HDR-videoposnetkov v ločljivosti 4K z uporabo formata HLG. Resničnost lahko zdaj posnamete v izjemnem kontrastu, podrobnostih in življenjskih barvah. Uporabniki telefona bodo lahko posneli tudi superpočasne videoposnetke s frekvenco 960 sličic na sekundo v visoki polni ločljivosti. Omeniti je treba še pametne tehnologije, kot so snemanje s predvidevanjem in zaznavanje nasmeha (Predictive Capture), samodejna izostritev in snemanje (Autofocus Burst) ter samodejna izostritev s predvidevanjem (Predictive Autofocus).

V aplikaciji 3D-ustvarjalnik lahko poleg ustvarjanja 3D-posnetkov objektov z uporabo glavne kamere izdelate tudi lastne 3D-skene z uporabo sprednje kamere. Na voljo je tudi obdelava posnetkov po zajemu, s čimer boste še dodatno izboljšali kakovost svojih 3D-skenov. Po končanem zajemu svoje kreacije preprosto prenesete na svojo Facebook časovnico.

Izjemna tehnologija je v novem dizajnu s 3D-stekleno površino, ki se popolnoma prilega vaši dlani. Steklo Corning Gorilla Glass 5 in kovinsko ohišje zagotavljata trpežnost telefona Xperia XZ2. Na voljo so štiri barvne različice: srebrna, črna, zelena in roza. Telefon je odporen na kapljice. Tako lahko brez skrbi na klic odgovorite tudi v dežju.

Pametni telefon Xperia XZ2 poganja najnovejši Qualcomm Snapdragon 845 procesor z X20 LTE-modemom, ki zagotavlja vrhunsko uporabniško izkušnjo z bliskovito hitrostjo prenosa podatkov (do 1,2 Gbps) in drugo generacijo Gigabit LTE.

Xperia XZ2 vsebuje zelo vzdržljivo 3180 mAh baterijo. Platforma Qualcomm Snapdragon 845 ima najboljši nadzor porabe do zdaj. Ko boste želeli baterijo napolniti, lahko izbirate med več načini. Na voljo imate polnilno postajo (WCH20) in ostale Qi-kompatibilne polnilnike, na katere preprosto položite svoj pametni telefon Xperia XZ2 in baterijo napolnite brezžično.

Xperia XZ2 Compact


Kompaktni pametni telefon Xperia XZ2 Compact ima nekoliko manjši HDR razširjeni zaslon z diagonalo 12,7 cm. Kljub temu ponuja polno ločljivost HD+. Poleg velikega zaslona pa telefon krasijo tudi glasni stereozvočniki.

XZ2 Compact svojega večjega brata oponaša tudi z uporabo novosti, ki se skrivajo v ohišju. Tako ima vse najnovejše posodobitve Motion Eye za glavno in sprednjo kamero, vključno s 3D-ustvarjalnikom za selfije, superpočasnimi posnetki in fotografijami, ki izžarevajo resničnost. Skriva tudi Sonyjeve tehnologije za izboljšanje zvoka, kot sta Hi-Res Audio in sprednji stereozvočniki. Telefon je opremljen z najnovejšo in trenutno najbolj zmogljivo mobilno platformo Qualcomm Snapdragon 845.

XZ2 Compact sledi oblikovalski filozofiji XZ2. Trpežnost zagotavlja odporna zunanjost s steklom Corning Gorilla Glass 5, polikarbonatno plastiko, odporno na praske, in kovinskim ohišjem. Končna obdelava prinaša gladko zamrznjeno površino v barvah belo srebro, črna, zelena in roza.

Xperia XZ2 in XZ2 Compact sta od marca 2018 na voljo po vsem svetu z operacijskim sistemom Android™ 8.0 Oreo.

Galerija – Sony Xperia XZ2 in Sony Xperia XZ2 Compact

Dodatne Informacije

Več informacij:
sonymobile.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši nizkocenovni – oziroma poceni “budget” pametni telefoni 2021