Nova Nokia 6, Nokia 7 Plus in Nokia 1: cenovno ugodne in poenostavljene

Nokia 6 in Nokia 7 Plus sta dostopna telefona, ki za svoje delovanje uporabljata poenostavljen operacijski sistem Android One. Poleg Nokiinih paradnih konjev med mobilniki Sirocca in 8110 je Nokia trgu ponudila še par mobilnih telefonov srednjega razreda z operacijskim sistemom Android One, ki imata lično kovinsko ohišje in dostopno ceno.

Nokia 6 je vstopni model in je zgolj nadgrajena različica Nokie 6, ki jo je podjetje poslalo na trg lani. Dizajn se ni spremenil, je pa na voljo več barv ohišja. V notranjosti ima nameščen zmogljivejši procesor, USB-izhod tipa C in možnost hitrega polnjenja. Sicer ima zaslon v velikosti 5,5 palca in prednjo kamero z resolucijo 8 megapikslov ter zadnjo z resolucijo 16 megapikslov.

Za operacije je zadolženih 3 GB RAM-a, pri čemer imamo na voljo še 32 GB notranjega spomina. Če si želite močnejše različice, bo imela 4 GB RAM-a in 64 GB notranjega spomina. V Veliki Britaniji bo prišla v prodajo v aprilu in bo imela ceno okoli 200 angleških funtov.

Nova Nokia 6
Nova Nokia 6

Nokia 7 Plus je malce drugačna in ima svoj 6-palčni zaslon raztegnjen prav do roba mobilnika. Kovinsko ohišje je dvobarvno, z opaznimi robovi in še posebno dobro izpade v bronasti ali črni različici. Na Nokii 7 Plus ne boste našli brezžičnega polnjenja ali vodoodporne zaščite, ima pa na zadnjem delu kamero z dvojno lečo in bralnik prstnih odtisov. Prednja kamera lahko snema v ločljivosti 16 megapiklsov, zadnja pa v ločljivosti 12 megapikslov, ki ima podporo fotoleče s 13 megapiksli. Nokia 7 Plus ima 64 GB notranjega spomina in 4 GB RAM-a. Prav tako bo na voljo v aprilu za okoli 350 angleških funtov.

Nokia 7 Plus
Nokia 7 Plus

PREBERITE ŠE: NOKIA SLEEP: REVOLUCIJA NA PODROČJU SPANJA

Oba telefona poganja operacijski sistem Android One. Gre za različico Orea, ki je po domače povedano “oskubljena” in je brez tovarniških razširitev. Vse to zaradi čim lažje uporabe in čim manjše obremenitve procesorja.

Poleg predstavljenih modelov 6 in 7 Plus ima tudi Nokia 1 operacijski sistem Android One. Zaradi poenostavljenega operacijskega sistema vam je na voljo več delovnega spomina in so vam vse aplikacije na voljo z dovolj hitrim delovanjem. Nokia 1 ima prednaloženo aplikacijo YouTube Go, ki deluje hitreje in zahteva manj prenosa podatkov ob gledanju videoposnetkov. Z zaščitnimi ohišji Xpress-on si jo lahko personalizirate po lastnih željah. Prednja kamera ima ločljivost 2 MP in zadnja 5 MP. Za 4,5-palčnim zaslonom se skriva 1 GB delavnega spomina in 8 GB notranjega pomnilnika. Slednjega je s pomočjo micro SD-kartice mogoče razširiti na 128 GB.

Nokia 1
Nokia 1

Dodatne Informacije

Več informacij:
nokia.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!