Odličen par: Najboljše slušalke pod 150 evri (2018)

Sto petdeset evrov je magična meja, ko gre za slušalke. Pri sto evrih šele začnejo biti dobre in ponujati nekoliko bolj kompleksen zvok ter nekatere lastnosti, ki so drugače odsotne pri cenenih slušalkah. Pri dvesto evrih boste vsekakor trkali na vrata profesionalnih slušalk, ki pa jih povprečen poslušalec zaradi svojih potreb in znanja ne bo cenil v pravi meri. Zato menimo, da lahko svoj odličen par najdete že za dobrih 150 evrov. Če torej niste avdiofil in bi imeli le zares dobre slušalke in pri tem ne želite preplačati 100 ali dvesto evrov, potem je naš izbor najboljše mesto za začetek vašega zvočnega popotovanja. In mogoče boste na tej poti postali pravi avdiofili.

Najboljše slušalke … Sliši se kot nekaj, kar mora imeti vsak, torej svoj mikrokozmos glasbe v ušesih, s katerim boste imeli trenutke le zase.

Predstavljamo vam izbor najboljših slušalk v cenovnem razredu okoli 150 evrov za leto 2018:

SLUŠALKE AKG Y50

SLUŠALKE AKG Y50
SLUŠALKE AKG Y50

Ena naši prvih izbir je lifestyle linija slušalk AKG Y50, ki prinaša sladke zvoke v ušesa prek 40-milimetrskih zvočnikov. Priznati je treba, da imajo izjemno privlačen dizajn, ki na trenutke deluje krhek, a so slušalke izdelane odlično. Seveda odlični izdelavi sledi tudi presenetljivo dober zvok. Na voljo je tako žična kot brezžična različica slušalk, ki nosi oznako Y50BT. Slednja je nekje 40 evrov dražja.

Za: Širok in odprt zvok kljub zaprtemu hrbtišču slušalk.
Proti: Slabo hlajenje.

SLUŠALKE MONSTER DNA

MONSTER DNA
MONSTER DNA

Seveda takoj v oči pade ekstravaganten znanstvenofantastičen videz slušalk MONSTER DNA, a to ni vse. Slušalke namreč izjemno prepričajo v vseh slišnih poljih. Preseneča odličen bas, ki vse do maksimuma jakosti zvoka ostaja čist. Vsekakor bodo slušalke MONSTER DNA povšeči ljubiteljem urbane in sodobne glasbe, saj so v osnovi lepo nastavljene za čistost vokalov. Odličen nakup!

Za: Odličen bas in videz.
Proti: Slušalke niso med najbolj udobnimi.

SLUŠALKE SONY MDR7506

SLUŠALKE  SONY MDR7506
SLUŠALKE SONY MDR7506

Mnogi imajo prav slušalke, ki nosijo oznako MDR, za večno klasiko ter delovnega konja marsikateregaa DJ-ja. Sicer izjemno robustnega videza na mizo prinesejo pregovorno kakovost zvoka. Ker so namenjene profesionalcem, boste poleg dobili tudi skoraj 3-metrsko žico in z zlatom pozlačen vtič. Odzivnost v območju 10 Hz–20 kHZ je dovolj tako za običajno poslušanje kot tudi bučno ustvarjanje DJ-jev. Le redki pa bodo pogrešali tiste prave višine, ki tem slušalkam vseeno manjkajo.

Za: Po vsej verjetnosti bodo zdržale 20 let.
Proti: Precej dolga žica bo marsikoga motila.

SLUŠALKE SENNHEISER MOMENTUM 2.0

SLUŠALKE SENNHEISER MOMENTUM 2.0
SLUŠALKE SENNHEISER MOMENTUM 2.0

Sennheiser je blagovna znamka, ki jih avdiofili zelo cenijo. A so njihove slušalke praviloma v višjih cenovnih razredih kot pri modelu Momentum 2.0. Pri dizajnu izstopa brušen kovinski okvir, ki poudarja kakovost. Kakovostna konstrukcija in materiali vplivajo na samo težo, ki je nizka, a hkrati pri tem ne vpliva na kakovost zvoka. Serija Momentum je izdelana prav za digitalne glasbene predvajalnike kot so telefoni. In tudi zato je zvok pravilno prilagojen in kakovosten.

Za: Razmerje med kakovostjo, znamko in ceno.
Proti: Niso zložljive.

SLUŠALKE GRADO PRESTIGE SERIES SR80E

SLUŠALKE GRADO PRESTIGE SERIES SR80E
SLUŠALKE GRADO PRESTIGE SERIES SR80E

Vsekakor podcenjene glede na dejstvo, da vas bo zvok popolnoma prevzel. Prihajajo iz Brooklyna, kjer tudi nastajajo in tudi zaradi tega premorejo veliko newyorškega šarma. Zvok slušalk je neverjetno uravnotežen in tako bi lahko v celoti opisali gladko kakovost tonov, zaradi česar je intenzivnost sicer nekoliko manjša. A vse do trenutka, ko povečate glasnost zvoka, ki zadeve poživi v pravi meri in odpre domišljiji pot. Užitek.

Za: Zares udobne slušalke s kakovostnim zvokom.
Proti: Zvočna tesnitev slušalk je slabša.

AUDIO-TECHNICA ATH-M50X

AUDIO-TECHNICA ATH-M50X
AUDIO-TECHNICA ATH-M50X

Ne glede na to, kako dober je zvok slušalk, pa v njem ne boste mogli uživati, če vašim ušesom ne bo udobno. Prav model ATH-M50X je izjemno udoben, saj premore zadostno oblazinjenje za ure poslušanje glasbe in zvočne blaženosti. Čisti visoki in srednji razponi z dovolj basi dajejo pravo harmonijo. Zvočniki premera 45 milimetrov zagotavljajo odličen stereozvok. Vsekakor slušalke na našem seznamu najboljših.

Za: Robustne in dolgotrajne z zvrhano mero udobja.
Proti: Pomanjkanje blokiranja hrupa.

SLUŠALKE BEYERDYNAMIC DT-770-PRO-32

SLUŠALKE BEYERDYNAMIC DT-770-PRO-32
SLUŠALKE BEYERDYNAMIC DT-770-PRO-32

Če želite nekoliko odskočit v neko drugo dimenzijo in hkrati dokazati, da lahko z relativno nizkim proračunom kupite dober izdelek, potem bo Bayerdynamic DT-770-PRO model slušalk, ki se mora znajti v vaši torbi. V osnovi so že narejene tako, da so prilagojene pametnim telefonom in mobilnim aplikacijam, a to dopolnjujejo z urbanim dizajnom. Izolacija hrupa je malo “preveč” dobra, kar pomeni, da teh slušalk ne bi smeli nositi teh blizu vlakov ali prometa, ker ne boste slišali svoje okolice. Tudi zato so idealne za vaše delovno okolje.

Za: Frekvenčno območje od 5 do 35.000 Hz.
Proti: Teža.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!