Najbolj luksuzni vlak na svetu je japonski vlak Shiki-Shima

Vlak Shiki-Shima

Najbolj luksuzni vlak Shiki-Shima prihaja iz dežele vzhajajočega sonca – Japonske. Oblikoval ga je oblikovalec Ferrarija Ken Okuyama, prvi Neitalijan, ki je kadarkoli oblikoval za to blagovno znamko. Tudi zaradi tega je prava umetnina na tračnicah. In uradno najbolj luksuzno prevozno sredstvo na svetu. Pred dnevi je opravil krstno vožnjo in prvi potniki so bili navdušeni.

Si želite norega doživetja. Obožujete vlake in sta zaljubljeni v romantiko potovanja na tovrsten način. Potem vam bo le znesek 10.000 evrov stal na poti do uresničitve vaših sanj. Toliko namreč stane vozovnica za eno od najbolj nenavadnih in ekskluzivnih luksuznih prevoznih sredstev na svetu.

Luksuzni interier - vlak - Shiki-Shima
Luksuzni interjer vlaka  Shiki-Shima

Vlak Shiki-Shima je zasnovan kot potovalni spalnik, ki ima 17 sob in tako lahko gosti do 34 potnikov. Te razvaja izjemen ambient, ki ga je oblikoval kar oblikovalec Ferrarijev Ken Okuyama, prvi Neitalijan, ki je kadarkoli oblikoval za to blagovno znamko. A je pri oblikovanju ohranil japonski tradicionalizem, ki interjerju tega vlaka daje izjemno noto. Ni hiter, saj dosega hitrosti le do 110 km/h, kar je za japonske razmere izjemno počasno. A pri tem vlaku je hitrost na zadnjem mestu. To je vlak za uživanje življenja in vlak, pri katerem je pomembna pot in ne cilj. Če želite na pot v prihodnjem letu, pa morate potovanje s Shiki-Shimom rezervirati že danes, saj so vse zmogljivosti razprodane do sredine prihodnjega leta.

Galerija slik: Luksuzni vlak Shiki-Shima

Dodatne Informacije

Več informacij:
jreast.co.jp

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!