Najnevarnejše turistične destinacije 2017

Haiti

Če načrtuje potovanje v tujino, je pametno, da si vzamete nekaj minut in preučite zemljevid, ki so ga pripravili strokovnjaki pri International SOS and Control Risks in rangira turistične destinacije glede na stopnjo nevarnosti. V te države nikar ne potujte, če se želite domov vrniti v enem kosu. To so najnevarnejše turistične destinacije 2017.

Katere so najnevarnejše turistične destinacije? Če načrtujete potovanje in se sprašujete, ali boste tam varni, ne smete spregledati tega zemljevid, ki so ga pripravili pri International SOS and Control Risks. Na njem je kar precej destinacij, ki vas bodo morda presenetile. Še vedno bolje, da vas presenetijo zdaj, v udobju doma, kot na licu mesta. Več prečudovitih kotičkov sveta je namreč za počitnice zaradi takšnih ali drugačnih razlogov (terorizem, virus zika, vojna …) nevarnih ali celo prenevarnih, kar je dobro upoštevati ob načrtovanju morebitnega obiska.

PREBERITE ŠE: To so top destinacije za tiste, ki se višine ne bojite!

Tudi Evropa ni več varna.
Tudi Evropa ni več varna.

Predvsem na račun virusa zika in terorizma 72 odstotkov ljudi meni, da bo tveganje na potovanjih v letu 2017 večje kot leta 2016, kar 57 odstotkov pa jih meni, da bo leto 2018 v tem smislu še nevarnejše. Vse spodaj naštete države so označen z rdečo. To v grobem pomeni, da je tam prisotnega veliko nasilja in da so pogosto na udaru tudi turisti.
V nadaljevanju objavljamo najnevarnejše turistične destinacije, za katere je bolje, da se jim do nadaljnjega izogibate, če želite priti domov v enem kosu.

Najnevarnejše turistične destinacije 2017:

Dodatne Informacije

Več informacij:
travelriskmap.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!