fbpx

Najbolj spektakularni letališki hoteli 2022

Foto: booking.com
Zadnjič posodobljeno: :

Letališke hotele lahko le poredko najdemo v turističnih vodičih, saj je njihova glavna prednost pogosto le bližina samega letališča. Kljub temu pa so se nekateri razvili v prave arhitekturne bisere. Izbrali smo nekaj najboljših, v njih pa najdete vse, od notranjega deževnega gozda do najboljših restavracij.

Crowne Plaza Changi Airport

Ni skrivnost, da se na sam vrh seznama najboljših letaliških hotelov uvršča hotel, v sklopu singapurskega letališča. Večkrat nagrajeni hotel se nahaja na terminalu 3, ki povezuje letališče z bolj družabnim predelom, kjer so nakupovalno središče in restavracije. Hotel odlikuje bujno rastje, v objemu tropskega rastlinja pa se lahko potopite tudi v notranji bazen. Gostom nudijo tudi obisk odličnega spaja, tudi poslovneži tu najdejo vse potrebne tehnikalije.

 

citizenM Schiphol Airport

Amsterdamsko letališče sodi med enega najbolj obiskanih, prav zato je umeščenost tamkajšnjega stilsko dovršenega hotela še toliko bolj zaželena. Sodobno opremljena nastanitev nudi vse, kar sodobni popotniki potrebujejo. Po napornem letu se lahko osvežite v velikanskih tuš kabinah, udobnih posteljah in si postrežete s hitrim internetom. Gostom je ves čas na voljo bar, če vas zagrabi lakota, vam pripravijo tui hiter obrok.

 

Mövenpick Hotel Bahrain

Petzvezdični hotel na bahrajnskem letališču je prava paša za oči. Mövenpick Hotel Bahrain je sinonim za luksuz in dober dokaz, da letališki hoteli lahko nudijo še precej več, kot le bližino letališča. Hotel se lahko pohvali z velikimi prelivnim bazenom, svojim gostom pa nudi tudi nepozabno gastronomsko popotovanje. V hotelu najdete vrsto savn za razvajanje, lahko pa se preprosto prepustite in obludujete bližnjo Arad Bay laguno s prekrasnim sončnim zahodom.

 

Cordis, Beijing Capital Airport

Hotel, ki pogosto nudi zatočišče popotnikom, ki obiščejo bližnji Kitajski zid, se nahaja le uro vožnje stran od tega svetovnega čudesa. Tudi Peking je v neposredni bližini letališča, tako vam v hotelu omogočajo, da na hitro raziskujete tudi tamkajšnje znamenitosti. Hotel se lahko pohvali z odlično restavracijo, ki je podružnica z Michelinovo zvezdico nagrajenega kulinaričnega raja v Hong Kongu. Gostje pa poleg kulinarične ponudbe lahko uživajo tudi v bazenu, navdahnjenim z art-decojem ali si privoščijo katerega izmed odličnih koktejlov v hotelskem baru.

 

Naumi Auckland Airport Hotel

Naumi Auckland Airport Hotel je vse, česar od letališkega hotela ne bi pričakovali. Ta nenavadna nastanitev v sklopu letališča je drzna, kreativna in obljubljan nepozabno doživetje. Vse skupaj se začne že z velikansko ptičjo kletko v preddverju, v kateri se šopirijo eksotične ptice. Vsak soba je edinstvena in polna umetniških del, vse dobrote v mini baru pa lahko gostje brez plačila koristijo. V hotelu najdete tudi velikanski zunanji bazen in manjše golf igrišče s tremi luknjami. Sladkosnedi popotniki bodo navdušeni nad slaščičarno, ki nudi najboljše slaščice.

 

STF Jumbo Stay Stockholm

Čeprav si želite, da bi se po dolgem letu že znebili letal in letališč, pa stockholmski hotel ponuja edinstveno izkušnjo spanja v Boeingu 747. Le tega so namreč preobrazili v hotel, ki nudi zanimive razglede in kreativno udobje v sklopu avionskega kalupa. Prav zaradi svoje posebnosti privablja potnike z vsega sveta. Tudi cene so povsem dosegljive, najdete pa tudi Cockpit suito, za katero bo potrebno seči globlje v žep. STF Jumbo Stay Stockholm ma tudi svojo konferenčno sobo, zato je odlična izbira za vse poslovneže, ki potrebujejo premor med leti.

 

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!