fbpx

Najboljša smučišča v Evropi in po svetu 2021

Foto: Envato

Se radi podite po belih strminah in iščete vedno nova smučarska središča, po katerih se boste zapodili? Predstavljamo vam morda naslednjo smučarsko destinacijo, ki jo boste obiskali. To je seznam najboljših smučišč v Evropi in drugje po svetu 2021, kjer bodo raznoliki tereni navdušili malo manj zahtevne kot tudi tiste resnejše smučarje.

Whistler Blackcomb – Kanada

Smučarsko letovišče Whistler Blackcomb je nagrajeno smučarsko in deskarsko letovišče, ki se nahaja v slikovitem kraju Whistler v Kanadi. Letovišče se ponaša z več kot 8.000 hektarji površin, namenjenih za smučarje različnega znanja. Zaradi izjemnih tehničnih zmogljivosti v kombinaciji z raznolikim terenom pa je smučišče priljubljeno tudi pri zahtevnejših smučarjih. Smučarsko središče radi obiščejo tudi deskarji, saj imajo na voljo kar pet različnih tematskih parkov, ki so namenjeni vsem nivojem znanja. Gre za sanjsko smučarsko destinacijo vrhunskih doživetij.

Courchevel – Francija

Smučarsko središče Courchevel je idealno za smučarje, ki v življenju iščejo snežne užitke. S kar 600 kilometri medsebojno povezanih smučarskih prog na 10 vrhovih, višjih od 2500 metrov, ponuja 150 kilometrov alpskega smučarskega terena, do katerega dostopa 60 vlečnic. Je eno prvih namensko zgrajenih smučarskih naselij v Franciji. Sestavljeno je iz petih vasi in poleg dobre smučarije nudi tudi odlično dodatno ponudbo. Na koncu dneva boste uživali v najboljših restavracijah na svetu in vrhunskih nastanitvah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Courchevel (@courchevel_officiel)

Zermatt – Švica

Tudi če za ozadje ne bi bilo ene najlepših gora na svetu, bi bilo švicarsko smučišče Zermatt kraj, o katerem sanjajo smučarji. Smučišče Zermatt v Švici je eno najprestižnejših počitniških destinacij. Njegov simbol je vrh Matterhorn, ki je visok 4478 metrov. Nahaja se v osrednjem delu alpskih gora, ima najdaljše steze in precejšnjo višinsko razliko. Snežni park Zermatt na ledeniku Theodul, enem najvišjih v Alpah, je vroča točka za deskarje in freeride smučarje. Glavna prednost letovišča je, da je sezona odprta vse leto. Letovišče ima tri smučišča, ki so med seboj povezana.

Aspen Snowmass – Kolorado

Aspen je sinonim mondenega smučišča. Z vzdušjem, kakovostjo in količino smuke dosega vrh mogočega, vse pa začini še z zabavami ter prav možnostmi samotnega gorništva. Aspen sestavljajo štiri smučarska območja – Snowmass, Aspen Mountain, Aspen Highlands in Buttermilk. Aspen Mountain je izključno za srednje in izkušene smučarje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aspen Snowmass (@aspensnowmass)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aspen Snowmass (@aspensnowmass)

Val d’Isere – Francija

Smučarska legenda Jean-Claude Killy je svoje domače mesto uvrstil med najbolj znana smučišča v Evropi, potem ko je na zimskih olimpijskih igrah leta 1968 v Grenoblu osvojil tri zlate medalje. Val d’Isere si dolino deli s sosednjim Tignesom in zagotavlja več kot 300 kilometrov medsebojno povezanih smučarskih terenov, ki jih oskrbuje več kot 150 vlečnic. Dolina je obdana z vrhovi, ki omogočajo smučanje na nadmorskih višinah do 3450 metrov. Val d’Isere in Tignes ponujata najboljše smučanje tudi za zahtevne smučarje. Tukaj se resnično najde za vsakogar nekaj. Deskarji se lahko preizkušajo v dveh snežnih parkih. V kraju je veliko dobrih restavracij z izvrstno hrano, trgovin, prijetnih dnevnih in večernih lokalov, nočni klubi, diskoteke in kino, pa tudi pokriti bazen in naravno drsališče.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Airbnb & Hotels (@wherecanisignin)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Val d’Isère (@valdisere)

Cortina D’Ampezzo – Italija

Pet vrhov Cinque Torri tvorijo najlepši kraj katerega koli od italijanskih smučišč. Smučanje je tu presenetljivo ugodno, predvsem po zaslugi smučarske vozovnice Dolomiti Superski Pass. Ta omogoča dostop do žičnic in prog s skoraj 400 kilometri medsebojno povezanega smučanja. Vključeno je več smučarskih mest med vrhovi, znanimi kot Gruppo del Sella, in ledenikom Marmolada; celotno to območje je vključeno na Unescov seznam svetovne dediščine. Ne samo za strokovnjake, primeren je tudi za ostale smučarje. V letu 2022 bo nova gondola za 10 oseb povezovala območji Tofana in Cinque Torri.

Telluride – ZDA

Telluride velja za eno izmed najboljših smučišč v Coloradu. Leži v čudovitem okolju z obilico zahtevnega terena na nadmorski višini, ki obljublja stalen sneg. Višina gorovja San Juan omogoča, da se baza letovišča začne na impresivni nadmorski višini 8.725. Vmes je več kot 2000 hektarjev smučarskih terenov, ki so primerni za vse smučarske navdušence, je pa tudi pravi raj za ekstremne smučarje.

Chamonix – Francija

Vzdušje savojske gorske vasi s tradicionalnimi hišami, udobne konjske vprege in zbledele freske na eni strani – ter sodobna metropola zimskega turizma z edinstveno ponudbo smučarskih prog na drugi strani. Vse to predstavlja Chamonix, znano smučarsko središče, ki leži pod goro Mont Blanc. Gre za svetovno znano smučišče že od zimskih olimpijskih iger leta 1924. Šest različnih smučarskih površin poskrbi za vse nivoje, od začetnikov do izkušenih smučarjev.

Kitzbühel – Avstrija

Kitzbühel je primeren za vse, ki želijo okusiti čar in razkošje najbolj mondenega središča v Avstriji. Slovesu in prestižu kraja so primerne tudi namestitve, saj je nekaj najbolj luksuznih avstrijskih hotelov in apartmajev prav pod slavno smukaško progo Streif. Legendarno prizorišče svetovnega pokala sicer slovi po izvrstni smuki na prostranih terenih in odlični opremi. Če vam 170 kilometrov smučarskih prog in pobočij ni dovolj, se z avtobusom zapeljite do SkiWelt, ki ponuja še 280 kilometrov prog. Oboje vključuje Kitzbühel Alps AllStarCard.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KitzSki (@kitzski)

St. Anton – Avstrija

Smučišče sodi med največje in najbolj urejene na svetu. Gre za resnično edinstveno rekreacijsko središče za celotno družino. Na nadmorski višini 1300 m je zajamčen čist gorski zrak, ki naredi bivanje skupaj s tirolskim gostoljubjem še toliko bolj prijeten. Vsi dogodki na in ob smučišču so prepojeni s tradicijo, veseljem in čisto zabavo. Regionalna vlečnica Arlberg omogoča dostop do 340 kilometrov prog, vključno s tistimi na bližnjih smučiščih Lech in Zürs, ki imata veliko možnosti za začetnike in smučarje srednje stopnje. Do teh se lahko pripeljete z avtobusom, nekatere proge v teh letoviščih pa so povezane s St. Antonom s prelazom Flexen. Vas Sv. Anton je sladka gruča alpskih gostiln, trgovin in restavracij, žičnice pa vodijo tik iz vasi.

Niseko – Japonska

Smučišče Niseko je snežno letovišče na Japonskem. Sestavljeno je iz 4 medsebojno povezanih smučišč, ki tvorijo več kot 90 km prog. Čeprav smučišče slovi po svojih jasah in alpskem smučanju izven prog, je Niseko več kot dve tretjini svojih prog namenil začetnikom in srednje izkušenim smučarjem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niseko United (@nisekounited)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niseko United (@nisekounited)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!