fbpx

Najboljša stvar, ki jo lahko storite zase je, da greste naprej!

Foto: Envato

Pojdite naprej. Pustite včeraj za seboj. To je vsakdanja stvar. To je življenje. Nekatere dni greste hitreje, včasih sploh ne morete iti. Drži?

Ne pozabite, da vaša moč prihaja iz vas. Je v vas. Moč, ki vam omogoča rast. Ne trenutke se zdi tako enostavno, zdi se vam, da lahko pustite vse za seboj in nadaljujete novo življenje, novo pot. A včasih se vaši možgani oklepajo dobrih spominov in nenadoma pozabite na vse slabe trenutke ter ostanete, kjer ste.

Zakaj bi odšli na drugo pot? Ste se kdaj vprašali o razlogih, zakaj si želite oditi naprej? Ste pripravljeni, da greste naprej, ker to ni enostavno.

Nadaljevanje zahteva odpuščanje

Težko je biti na pol poti, ko ne veste, ali oditi ali se prepustiti. Ni koristi, če se držite nečesa, kar vam ni namenjeno. Najtežji del pri premikanju naprej je ugotoviti, kako se prepustiti. Nekaj dni boste morda znova in znova premlevali v sebi zakaj in se nato le prepustili. Če dosledno delate na tem, se boste sčasoma lahko popolnoma sprostili.

Foto: Envato

Zanj je potrebna moč

Tudi najmočnejši ljudje so bili nekoč šibki. Prava moč izvira iz prenašanja stvari, za katere si nikoli niste mislili, da jih lahko. Moč se ne pojavi nenadoma, ampak je nabiranje preteklih izkušenj, zaradi česar ste močnejši z vsako posebej. Kar je vredno, ni vedno lahko doseči in včasih je najtežje nadaljevati.

Vas spremeni

Nikoli ne bi mogli rasti, če se nič ne bi spremenilo. Če ste prisiljeni iti naprej, spremenite svojo perspektivo in si omogočite, da se spremenite od znotraj. Ne samo, da vidite perspektive v drugačni luči, lahko se povežete z drugimi, ki se morda težko premaknejo iz preteklosti in jim pomagate. Izhajate iz popolnoma drugačne osebe, kot ste bili kdaj prej. Cenite vse, kar je bilo in kar bo.

Odpira nova vrata priložnosti

Če nikoli ne zaprete vrat preteklosti, se vrata prihodnosti ne bodo nikoli odprla. Prihodnost je enostavno gledati skozi majhen hodnik priložnosti. Če dovolite, da novo nadomesti staro, se lahko stvari izkažejo boljše, kot ste si kdaj koli lahko predstavljali. Vaše odločitve določajo vašo pot in če ne greste naprej, boste lahko zamudili nekaj najboljših stvari v vašem življenju.

Foto: Envato

Ne pomeni pozabiti

Nekateri ljudje mislijo, da to, da se premaknejo naprej pomeni, da izbrišejo, kar se je zgodilo. Čeprav bi radi pozabili nekatere stvari, da vas ne bi motile ali obvladale, s tem, ko greste naprej, ne izbrišete samodejno tega, kar se je zgodilo. Pustiti ne pomeni pozabiti, pomeni opustiti preteklost, bolečino, krivice in stvari, ki vas držijo nazaj. Omogoča, da postanete najboljše različica sebe. Naprej omogoča opuščanje preteklosti, da boste lahko imeli boljšo prihodnost.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!