Najboljše fotografije vesolja 2017

The Royal Observatory Greenwich vsako leto razpiše natečaj za najboljšo fotografijo vesolja. Glede na prestiž in zahtevnost projekta si lahko mislimo, da v njihov nabiralnik prispe ogromno izjemnih fotografij in izbor prav gotovo ni lahko delo. Tukaj so najboljše fotografije vesolja 2017.

The Royal Observatory Greenwich je tekmovanje razdelili v 9 kategorij, pri čemer bosta podeljeni še 2 posebni nagradi. Zmagovalci bodo znani 14. septembra, nato pa bodo od 16. septembra fotografije v prostorih v Astronomy Centre razstavljene tudi za obiskovalce. Letos se je prvič v devetih letih, odkar poteka natečaj, pripetilo, da so žiranti prejeli fotografije Urana in asteroidov. Na njihov naslov je priromalo kar 3800 fotografij iz kar 91 držav.

Poglejmo, kako so videti kometi, Rimska cesta, galaksija Cigara, zvezda Sirij ter ostale osupljive ‘galaksije, daleč daleč stran’.

Galerija – Najboljše fotografije vesolja 2017

Dodatne Informacije

Več inormacij:
rmg.co.uk

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!