fbpx

Najboljše kavarne v Ljubljani (2019)

Le Petit Cafe (Foto: FB Le Petit Cafe)

Kje so najboljše kavarne v Ljubljani (2019)? Za vas smo izbrali nekaj kavarn, takih, ki strežejo prav posebno kavo, do takih, kjer si lahko ob kavi privoščite še kakšen košček tortice ali druge dobrote.

Kje se nahajajo najboljše kavarne v Ljubljani (2019)? Pobrskali smo po portalu TripAdvisor, odšli za nosom (saj veste, dobra kava diši že od daleč) in tako sestavili izbor “najboljše kavarne v Ljubljani (2019)”. Če sami menite, da ste odkrili ljubljansko lokacijo, kjer strežejo najboljše črno zlato, zapišite v komentarju. Naj se kofetkanje v najlepši prestolnici na svetu začne!

Kavarna STOW

Kavarna STOW (Foto: Tomaž Gregorič)
Kavarna STOW (Foto: Tomaž Gregorič)

V osrčju Ljubljane vas čaka pravi raj za kavoljubce. Kavarna Stow je namreč usmerjena v ponudbo sveže pražene Specialty kave. Gostom želijo omogočiti okušanje kav na način, kot ga do zdaj niso bili vajeni. Poleg sezonskih kav iz priznanih butičnih farm imajo pogosto v ponudbi tudi omejene serije najbolj eksotičnih in prestižnih kav. Bogato kavno ponudbo dopolnjuje menu cascare in kavnih cvetov. V ponudbi so tudi sladke in slane pite, vina in piva slovenskih mikropivovarjev. Trgovinski del ponuja nakup sveže pražene kave, čajev Althaus in opreme za bariste.

Stow Speciality Coffee Shop
Mestni muzej Ljubljana
Gosposka 15
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do srede od 10.00 do 18.00, v četrtek od 10.00 do 21.00, od petka do nedelje od 10.00 do 18.00.

stow.si

TOZD

TOZD (Foto: FB TOZD)
TOZD (Foto: FB TOZD)

TOZD nudi prostor domačim mikropivovarnam, butičnim vinom in drugim kreativcem. Privoščite si lahko odlično kavo, ki podpira princip pravične trgovine. Tako boste lahko poskusili organsko kavo z različnih kontinentov, pri čemer boste vedeli, da je vaša skodelica pripomogla k boljši blaginji njenih pridelovalcev, saj je število posrednikov zmanjšano na minimum. Tukaj delajo tudi svojo hladno zvarjeno kavo Ruster, ki je na voljo tudi v steklenički za domov. K temu se pridružujejo še domača, slovenska vina, sendviči, slane in sladke pite ter drugi sladki prigrizki.

TOZD
Gallusovo nabrežje 27
Ljubljana
Odpiralni čas: Vsak dan od 8.30 do 01.00.

tozd.eu

Kavarna Moderna

Kavarna Moderna (Foto: FB moderna.)
Kavarna Moderna (Foto: FB moderna.)

Moderna ni navadna kavarna, temveč kavarna z lastno pražarno, ki poskrbi za svežino in kakovost kavnega napitka. Izbirate lahko med šestimi različnimi sezonskimi vrstami kave, spoznate pa lahko tudi kulturo priprave kave na izobraževalnih dogodkih, ki redno potekajo v sami kavarni. Poleg kave je v Moderni na voljo 40 različnih vrst čajev ter velik izbor slaščič, vrhunskih vin in žganih pijač. Za potešitev lakote med malico pa vas čakajo dnevne juhe, sendviči in slane pite. Ob lepem vremenu kavarna obratuje tudi pred Moderno galerijo.

Kavarna Moderna
Cankarjeva 15
Ljubljana
Odpiralni čas: V ponedeljek je zaprto. Od torka do četrtka od 10.00 do 20.00, v petek od 10.00 do 00.00, v soboto in nedeljo od 10.00 do 20.00.

mg-lj.si

Čokl

Čokl (Foto: FB Café Čokl, Daniel Pracný)
Čokl (Foto: FB Café Čokl, Daniel Pracný)

V neposredni bližini ljubljanske tržnice, na Krekovem trgu, se nahaja prikupna kavarna, ki vam pričara poseben obred pitja kave. Je prostor, kjer se iskreno posvečajo kavi in znanje o izvoru, pripravi in pitju postrežejo tudi gostom lokala. Čokl je mirno zavetje za posebne užitke, ki ne smejo ostati neopaženi. Njihov slogan se glasi »The place is small, but the coffee is big!« (Prostor je majhen, kava pa velika!), tudi oni pa strežejo pravično kavo.

Čokl
Krekov trg 8
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do petka od 07.00 do 23.00, v soboto od 09.00 do 23.00, v nedeljo od 09.00 do 20.00.

cafecokl.si

Kavarna Zvezda

Kavarna Zvezda v Narodni galeriji (Foto: FB Zvezda)
Kavarna Zvezda v Narodni galeriji (Foto: FB Zvezda)

Zvezda se je začela s Kavarno in Zvezdi bo vedno v srečno zvezdo vpisana ravno Kavarna na vogalu med Wolfovo in parkom Zvezda. Ta vas vabi na sproščen klepet v prijetni družbi ob kavi ali skodelici čaja, vse to pa spremljajo užitki ob poskušanju legendarnih Zvezdinih tort in drugih sladic. Konec leta 2015 je Kavarna Zvezda dobila svoje mesto tudi v častitljivi in osrednji kulturni ustanovi, Narodni galeriji. Nova Kavarna Zvezda je odgovor na potrebe obiskovalcev Narodne galerije, ki želijo ogled umetniških del združiti s postankom ob dobri kavi ali čaju, izbranih sladicah in v miru ter prijetnem vzdušju zbrati vtise iz ogleda stalne zbirke ali tematskih razstav v Narodni Galeriji.

Zvezda
Wolfova 14 (Park Zvezda)
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do srede od 07.00 do 22.00, od četrtka do sobote od 07.00 do 23.00, v nedeljo od 10.00 do 20.00.

Slovenska cesta 34 (Hotel Slon)
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do srede od 08.00 do 24.00, od četrtka do sobote od 08.00 do 00.00, v nedeljo od 09.00 do 23.00.

Šmartinska cesta 152 (BTC, Hala 12)
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do sobote od 08.00 do 22.00, v nedeljo od 10.00 do 20.00.

Puharjeva ulica 9 (Narodna galerija)
Ljubljana
Odpiralni čas: V ponedeljek zaprto. Od torka do nedelje od 10.00 do 18.00.

zvezdaljubljana.si

Cafetino

Cafetino (FB Cafetino)
Cafetino (FB Cafetino)

V osrčju stare Ljubljane vas čaka Cafetino, kavarna in prodajalna kave, kjer lahko okusite ali kupite bogato ponudbo kav s celega sveta. Med njihovimi kavami lahko najdete tako izbor plantažnih kav iz različnih regij, kot tudi kave z dodanimi aromami. Kavo zmeljejo tik pred zaužitjem ali vašim nakupom (ali pred pošiljanjem, imajo namreč tudi spletno trgovino) in tako zagotovijo, da v roke dobite kar najbolj svežo kavo. V kavarni vas pockrljajo s sladicami, sicer pa lahko tam kupite tudi skodelice in druge pripomočke za pripravo kave.

Cafetino
Stari trg 5
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do četrtka od 07.30 do 20.00, v petek od 07.30 do 23.00, v soboto od 08.00 do 20.00, v nedeljo od 09.00 do 16.00.

cafetino.si

Le Petit Cafe

Le Petit Cafe (Foto: FB Le Petit Cafe)
Le Petit Cafe (Foto: FB Le Petit Cafe)

Za začetek dneva po vašem okusu, vam v Cafeju Le Petit zjutraj ponudijo kavico. Belo za sproščena jutra, podaljšano ali čisto kratko, za tiste, ki si želite hiter skok v pester dan. Ob dobri kavi se prileže tudi francoski rogljiček ali kos sveže sadne pite, ki je tako dobra, da je ne boste želeli deliti z nikomer. Poleg kavice vam v Cafeju Le Petit ponujajo tudi različne čaje, ob katerih se lahko pozimi pogrejete, poleti pa uživate v njih ob opazovanju ljudi, ki hitijo po opravkih ali pa si ogledujejo mestne znamenitosti.

Le Petit Cafe
Trg francoske revolucije 4
Ljubljana
Odpiralni čas: Vse dni od 07.30 do 01.00.

lepetit.si

Črno zrno

Črno zrno (Foto: FB Črno zrno)
Črno zrno (Foto: FB Črno zrno)

Črno zrno se podaja v zgolj eno državo pridelovalko kave – Kolumbijo, in od tam slovenskim ljubiteljem napitka prinaša paleto arom in okusov, ki so odraz geografske raznolikosti države in njenih prebivalcev. Skodelica »speciality« kave je tako rezultat predanega dela velike skupine ljudi, ki v množični prodaji kave ostanejo anonimni. V Sloveniji za nadaljevanje procesa na najvišji ravni skrbi pražarna STOW, ki z načinom praženja poudari profil posameznega porekla in zagotavlja vedno svežo, lokalno praženo kavo. Kolumbijska kava vas tako čaka na Gornjem trgu za rdečimi vrati, kjer vas z veseljem pričakujejo in vam seveda tudi svetujejo.

Črno zrno
Gornji trg 17
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do petka od 10.30 do 15.00 in od 16.00 do 18.30, v soboto od 10.00 do 17.00 in v nedeljo od 11.00 do 17.00.

crnozrno.com

Kavarna Dobnik

Kavarna Dobnik (Foto: FB Čokoladni atelje Dobnik)
Kavarna Dobnik (Foto: FB Čokoladni atelje Dobnik)

V Kavarni Dobnik ne manjka edinstvenih dobrot: privoščite si lahko italijanski espresso Illy ter speciality kavo Iconic, Dobnikove sladke uspešnice v obliki sladic, tortic in domačih naravnih sladoledov, navdušujejo pa tudi s ponudbo odličnih koktajlov, izborom kraft piv, penin, slovenskih vin, vrhunskih viskijev ter ostalih žganih pijač. Pijača, ki jo boste stežka spregledali, je nedvomno čokoladni džin tonik, ki sliši na ime Beefeater Chocolate Twist. Ponudba poleg že naštetih sladkih dobrot zajema še slano, juhe in sendviče, strežejo pa tudi zajtrke.

Kavarna Dobnik
Cankarjevo nabrežje 19
Ljubljana
Odpiralni čas: V ponedeljek zaprto. Od torka do petka od 10.00 do 23.00, od sobote do nedelje od 09.00 do 24.00.

cokoladniatelje.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.