fbpx

Najboljše šolske torbe in nahrbtniki 2019: to bomo vsi nosili jeseni

Najboljše šolske torbe in nahrbtniki 2019: moderne, a

List na koledarju smo že obrnili na mesec avgust, kar pomeni, da se nezadržno približuje šola – osnovnošolci in dijaki se bodo v šolske klopi vrnili že mesec dni, medtem ko bodo študenti v počitnicah uživali vse do oktobra. Za vse, ki še niso izbrali torbe za novo šolsko leto, vam priporočamo, da si ogledate, katere so najboljše šolske torbe in nahrbtniki 2019.

Ponoven odhod v šolo bo za šolarje gotovo prijetnejši, če se bodo vanjo podali skupaj z novimi torbami najrazličnejših oblik in vzorcev – videz pa še zdaleč ni edina značilnost, ki jo je vredno upoštevati pri nakupu torbe.

Kako izbrati najboljši nahrbtnik in torbo?

Dobra šolska torba je trpežna in udobna – hrbtišče mora biti čvrsto in anatomsko oblikovano, zavoljo večjega udobja pa tudi zračno in oblazinjeno. Da bodo zvezki in drugi pripomočki ostali suhi, vam priporočamo, da se odločite za vodoodporno torbo.

Pozabiti ne smete niti na naramnice, ki morajo biti dovolj široke in oblazinjene, ob tem pa seveda nastavljive – težišče torbe naj bo čim bližje telesa, torba pa se mora dobro prilegati hrbtenici.
a boljšo organizacijo je pomembno tudia ima torba več oddelkov – šolarju bo to omogočilo, da se lažje prebije do potrebščin. Stranski žepi naj ne bodo preveč napolnjeni, saj boste na ta način ohranili ravnotežje torbe.

Torba ne sme biti niti pretežka.
Torba ne sme biti niti pretežka.

Ortopedi opozarjajo, da so bolečine v hrbtu, s katerimi se spopada vse več otrok, v veliki meri posledica pretežkih šolskih torb. Prevelike obremenitve namreč pripeljejo do poškodb zgornjega dela telesa. V splošnem velja pravilo, da teža torbe ne sme preseči 10 odstotkov otrokove telesne teže.
Spodnji rob šolske torbe naj bo v višini zadnjice s pasom okrog pasu, saj se teža na ta način najbolje razporedi. Nošnja nahrbtnika čez eno ramo se močno odsvetuje, saj se pri tem preveč obremeni le en del telesa.

V spodnji galeriji smo zbrali najboljše šolske torbe in nahrbtniki 2019, ki bodo poskrbeli, da konec poletnih počitnic ne bo tako mučen kot sicer. Na začetku seznama bodo na svoj račun prišli mlajši šolarji, v nadaljevanju pa tudi starejši.

Galerija: Najboljše šolske torbe in nahrbtniki 2019

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!