fbpx

Najboljše svetovne atrakcije, ki si jih lahko ogledate popolnoma brezplačno

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno:

Predstavljamo vam najboljše svetovne atrakcije, ki jih lahko obiščete brez plačila.

Najboljše svetovne atrakcije niso nujno povezane z visokimi vstopninami, podjetje Casagao je sestavimo seznam tistih, ki so v resnici brezplačne. Za to so uporabili ocene TripAdvisorja, s pomočjo katerih so določili najbolj ocenjene ne-plačljive znamenitosti.

»Najboljše stvari v življenju so zastonj,« se glasi znani stavek. A ko gre za načrtovanje počitnic se hitro zdi, da prav nič na tem svetu ni brezplačno. Pa vendarle obstajajo znamenitosti, ki ne bodo obremenile družinskega proračuna. Casago, podjetje za najem počitniških hiš, se je lotilo iskanja najboljših brezplačnih znamenitosti na svetu.

Najboljše brezplačne svetovne atrakcije

Na prvem mestu je očarljivo belgijsko mesto Bruges z mini muzejem Mini Harp, ki ga vodi harfist in navdušenec Luc Vanlaere. Muzej si je prislužil kar 94,5% mnenj s petimi zvezdicami. Je pa to tudi prizorišče za intimne koncerte, sestavljeno tako, da očarajo občinstvo z lepoto zvoka harfe.

Na drugem mestu je Narodni muzej ameriških zračnih sil. Tod najdete številne razstave, ki pokrivajo različna obdobja zgodovine ameriških zračnih sil, od zgodnjih let do galerije izstrelkov. Tretji na seznamu je Horseshoe Falls, največji od treh slapov, ki sestavljajo Niagarske slapove v Kanadi.

Seznam najboljuših brezplačnih svetovnih atrakcij

1. Luc Vanlaere Harpist (Mini Harp Museum), Belgija

2. National Museum of the US Air Force, ZDA

Foto: nationalmuseum.af.mil

3. Horseshoe Falls, Niagarski slapovi, Kanada

Foto: envato

4. National Infantry Museum and Soldier Centre, ZDA

Foto: nationalinfantrymuseum.org

5. Lake Bacalar, Mehika

Foto: envato

6. Golden Temple, Indija

Foto: envato

7. Cerro Fitz Roy, Argentina

Foto: envato

8. The Tomb of the Unknown Soldier, ZDA

Foto: defense.gov

9. Australian War Memorial, Avstralija

Foto: envato

10. Lanta Animal Welfare, Tajska

Foto: lantaanimalwelfare.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.