fbpx

Najboljši dokumentarni filmi 2019 (do danes)

Iščete navdih za življenje? Potem vam predlagamo, da si preberete, kateri so najboljši dokumentarni filmi 2019 – verjemite, njihova vsebina vas lahko spremeni!

Kateri so najboljši dokumentarni filmi 2019? Verjetno poznate tisti občutek, ko si ogledate določeno resnično zgodbo, nanjo ne morete pozabiti še naslednjih nekaj dni in vas dejansko spodbudi, da se spremenite. Če tega “klika” letos še niste doživeli, vam predlgamo, da si ogledate, kateri so najboljši dokumentarni filmi 2019 po mnenju spletnih uporabnikov na strani IMDb in Rotten Tomatoes. Potem, ko si jih ogledate, boste postali druga oseba!

Najboljši dokumentarni filmi 2019:

Apollo (Apollo, 2019)

Ocena na IMDb: 8,3
Metascore: 88
Ocena na Rotten Tomatoes: 99 %

Apollo 11 je kinematografski film o vesolju, v katerem prikažejo nikoli predvajane filmske posnetke velikega formata o enem največjih dosežkov človeštva – prihodu na Luno.

Honeyland (Honeyland, 2019)

Ocena na IMDb: 8,0
Metascore: 86
Ocena na Rotten Tomatoes: 98 %

Zadnja ženska čebelarka v Evropi mora rešiti čebele in vrniti naravno ravnovesje v Honeylandu, ko družina nomadskih čebelarjev vdre na njeno zemljo in ogrozi njeno preživetje.

The Biggest Little Farm (The Biggest Little Farm, 2018)

Ocena na IMDb: 8,0
Metascore: 74
Ocena na Rotten Tomatoes: 91 %

John Chester in njegova žena Molly si prizadevata razviti trajnostno kmetijo na 200 hektarjih izven Los Angelesa. Film prikaže, da obstaja upanje za prihodnost.

Amazing grace (Amazing Grace, 2018)

Ocena na IMDb: 7,8
Metascore: 94
Ocena na Rotten Tomatoes: 99 %

Amazing Grace je film za vse ljubitelje glasebnice Arethe Franklin – v njem lahko vidite koncertne posnetke Arethe Franklin iz leta 1972, ko izvaja pesmi z najbolje prodajanega gospel albuma v New Temple Missionary Baptist Church v Los Angelesu.

One child nation (One Child Nation, 2019)

Ocena na IMDb: 7,4
Metascore: 85
Ocena na Rotten Tomatoes: 98 %

Potem ko je postala mati, filmska ustvarjalka razkrije skrito zgodovino kitajske politike za enega otroka in generacije staršev in otrok, ki jih je za vedno oblikoval ta družbeni eksperiment.

Knock Down The House (Knock Down The House, 2019)

Ocena na IMDb: 7
Metascore: 80
Ocena na Rotten Tomatoes: 100 %

Film nudi vpogled na ljudi, ki so sodelovali v različnih političnih kampanjah v ameriških kongresnih volitvah leta 2018. Je odličen vir informacij za gledalce različnih političnih prepričanj.

Odhod iz Neverlanda (Leaving Neverland, 2019)

Ocena na IMDb: 7
Ocena na Rotten Tomatoes: 98 %

Že desetletja poročajo o domnevnih Jacksonovih zlorabah, ki so očitnm dobile dvoj epilog – v filmu Leaving Neverland lahko prisluhnete zgodbam Wada Robsona in Jamesa Safechucka, ki je je kot dečka Michael domnevno zlorabil.

Drugi dokumentarni filmi 2019:

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.