Untitled Zero XP: motocikel, ki ga je navdahnila prihodnost

Eksperimentalen motocikel Zero XP podjetja Untitled bolj kot na vozilo spominja na umetniško delo.

Ve se, da nas bo v prihodnosti po cestah poganjala predvsem elektrika. A poleg načinov pogona se hitro spreminja tudi dizajn. Untitled je že predstavil električni motocikel Zero SR/F, a njegov izgled spominja na običajen motor, ki ga že sedaj vidimo na cestah. Zato so šli korak dalje in isti električni motor (s 111 konjskimi močmi in 190Nm navora) zapakirali v motocikel, ki deluje kot bi prišel in kakšnega futurističnega filma.

Zero XP je eksperimentalna cesta zverina, katerega ohišje motorja in baterije je izdelano iz enega kosa visokokakovostnega aluminija, katerega uporabljajo za vesoljska plovila. Tudi sedež, spodnji ščitnik in nosilci vilic so izdelani iz enega kosa aluminija. Ostali deli motocikla so izdelani in posebnega polimera, katerega so pobarvali v eksperimentalno “ghost grey” barvo. Posebej za Zero XP so izdelali tudi ogrodje ter mu dodali Showa vilice. Da vožnja z njim izpade zares futuristična, poskrbita zaslona Motogadget Motoscope Mini LED in Dot-matrix ‘D/N’, nameščena na po meri izdelanem krmilu.

Galerija: Untitled Zero XP

Dodatne Informacije

Več informacij:
untitledmotorcycles.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako preprečiti rosenje stekel na avtu: odličen trik, s katerim se okna nikoli več ne bodo rosila!