fbpx

Najboljši sladoled v Ljubljani (2019)

Kje najdemo najboljši sladoled v Ljubljani (2019)? Res je, da se poletje počasi približuje koncu in da temperature skoraj gotovo več ne bodo presegle magične tridesetice (no, vsaj šušlja se da ne), se sladoledu nikakor ne mislimo odpovedati! Zato smo za vas pobrskali za najboljšimi ponudniki sladoleda v Ljubljani, ob katerih se nam pošteno cedijo sline.

Kje se nahaja najboljši sladoled v Ljubljani (2019)? Tudi tokrat nam je za orientacijo služil TripAdvisor, seveda pa tudi naš nabrit jezik, ki vedno rad okuša nekaj novega, sladkega in slastnega. Pred vami je izbor “najboljši sladoled v Ljubljani (2019)”. Če ste tudi vi sladkosnedi in veste, kje se nahaja najboljši sladoled v Ljubljani, potem nikar ne oklevajte in informacije hitro zapišite v komentar!

VIGÒ Ice Cream

VIGÒ Ice Cream (Foto: FB VIGÒ Ice Cream)
VIGÒ Ice Cream (Foto: FB VIGÒ Ice Cream)

V sladoledarni v središču Ljubljane vam ponujajo pravi italijanski gelato, ki ga njihovi mojstri pripravljajo vsak dan pred vašimi očmi po dolgoletni italijanski metodi. Sladoledno ponudbo bogati odlična italijanska kava (kot je npr. Amaretto Disaronnom z mandljevim sladoledom, tekočo smetano in mandljevimi lističi), izbor slovenskih in tujih vin ter vsak dan sveže pripravljeni sendviči po italijanskih receptih. Prav tako se lahko posladkate s temno ali belo vročo čokolado iz pipe. Pri njih jo uporabljajo kot preliv za sladolede, kot dodatek posebnim kavicam in sladicam, lahko pa si jo tudi privoščite kar samo. Okusi sladoleda so seveda božanski, naj omenimo samo cheesecake z borovnico, pa okus Vigò (sveži maskarpone, čokolada, lešniki, Nutella) in pa Amorino (ribez in bela čokolada).

VIGÒ Ice Cream
Stritarjeva ulica 4
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do četrtka od 09.00 do 23.00, v petek od 09.00 do 22.00, v soboto od 09.00 do 23.00, v nedeljo od 09.30 do 23.00.

vigo-icecream.com

Gelateria Romantika

Gelateria Romantika (Foto: FB Gelateria Romantika)
Gelateria Romantika (Foto: FB Gelateria Romantika)

V butični gelateriji vsak dan ponujajo izbor vrhunskih svežih, izključno naravnih ter po tradicionalnih recepturah italijanskih mojstrov ročno izdelanih kremastih gelatov, osvežilnih sorbettov, vitaminskih bomb juicettov ter ledenih siciljanskih granit. Njihovi sladoledi v duhu večstoletne gelatierske tradicije (ali pa prav zaradi nje) ne vsebujejo dodanih arom, barvil in konzervansov ter sadnih, mlečnih in ostalih predpripravljenih baz. Radi eksperimentirajo, razvijajo in čarajo: ne ustavljajo se le pri klasičnih okusih, temveč pogumno – za drzne in predane gurmane – izumljajo vedno nove, presenetljive in nenavadne kombinacije (sladoled iz svežih limon in svežega žajblja, čokoladni sladoled z rožmarinom, jogurtov z ingverjevo marmelado, okus pehtran in skuta …). Gelateria Romantika je bila letos v izboru Best of Summer 2019 vodiča In Your Pocket izbrana za ponudnico najboljšega sladoleda v Ljubljani! 

Gelateria Romantika
Dvorni trg 1
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do četrtka od 10.00 do 23.00, v petek in soboto od 10.00 do 00.00, v nedeljo od 10.00 do 21.00.

gelateria-romantika.si

Cacao

Cacao (Foto: cacao.si)
Cacao (Foto: cacao.si)

V Cacau vas čaka večkrat nagrajeni sladoled iz visokokakovostnih sestavin, pripravljen na način, da zadovolji še najzahtevnejše sladokusce. Vedno znova stremijo k temu, da pri izdelavi sladoleda izberejo le najboljše sestavine s poreklom, kot so vanilja z Madagaskarja, lešnik iz Piemonta, pistacija s Sicilije in čokolada iz Santa Dominga. Z okusi sledijo svetovnim trendom in ustvarjajo nove. V toplejših poletnih mesecih tako vitrino krasi več kot štirideset okusov sladoleda.

Cacao
Petkovškovo nabrežje 3
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do četrtka od 08.00 do 22.00, v petek in soboto od 08.00 do 23.00, v nedeljo od 08.00 do 22.00.

Letališka cesta 11
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do četrtka od 08.00 do 22.00, v petek in soboto od 08.00 do 23.00, v nedeljo od 08.00 do 22.00.

cacao.si

Fétiche

Fétiche (Foto: FB Fétiche Bar)
Fétiche (Foto: FB Fétiche Bar)

Francoska slaščičarna Fétiche Patisserie nas v poletnih mesecih še posebej razveseljuje s pestro izbiro sladoledov, ki jih po lastnih recepturah pripravljajo samo iz naravnih sestavin. Njihovi sadni sladoledi ne vsebujejo mlečnih izdelkov, temveč le sveže sadje ali 100-odstotne sadne pireje, ki jih uporabljajo predvsem za eksotične okuse, kot je na primer mango. Sladoledi, narejeni na mlečni osnovi, vsebujejo polnomastno mleko in ekološko predelano smetano iz bohinjskih hribov. V sladoledih z oreški uporabljajo le najbolj priznane, kot sta na primer pistacija iz Sicilije in lešnik iz Piemonta, in jim dodajajo prave rumenjake. Pravi specialiteti sta sladoled z okusom 80% čokolade, narejen iz francoske čokolade Valrhona in brez kakava, ter sladoled z okusom prave tahitijske vanilje. Seveda ne smemo pozabiti na črni sezam, gorgonzolo z orehi in zeleni čaj.

Fétiche
Cankarjevo nabrežje 25
Ljubljana
Odpiralni čas: Vsak dan od 09.00 do 01.00.

fetiche.si

Grefino

Grefino (Foto: nama.si)
Grefino (Foto: nama.si)

“Včasih se mi zdi, da gre vse fino!” Pa ne le s sladoledom! Tudi z vročo čokolado ali slastnim vafljem oziroma vaflinom, kot ga dobite le pri Grefinu. Sladoledni bar Grefino ulici vas gotovo ne bo razočaral. S svojo pestro ponudbo sladoledov, predvsem pa več kot 70 različnih vrst dodatkov v obliki posipov, prelivov, sadja … bo prav vsak vaš sladoled “za pojest dober!” Izbirate lahko še med ostalimi sladkimi pregrehami v obliki raznih vafljev ali sladolednih tort, ki jih za vas sestavijo po predhodnem naročilu – iz sladoleda in dodatkov po vašem okusu.

Grefino
Cankarjeva cesta 1
Ljubljana
Odpiralni čas: Vsak dan od 10.00 do 22.00.

nama.si

Rustika

Rustika (Foto: rustika.si)
Rustika (Foto: rustika.si)

Trud, znanje in predanost so tiste lastnosti, ki odlikujejo ekipo Rustike tudi pri ustvarjanju slastnih hladnih užitkov. Vrhunska kakovost je rezultat strogega izbora prvovrstnih sestavin, prednost dajejo tistim slovenskega porekla. Sladoled Rustika je narejen “iz nule”, to pomeni, da pri izdelavi uporabljajo le osnovne sestavine brez že pripravljenih industrijskih polizdelkov. Zato njihov sladoled vsebuje manj sladkorja in manj maščob, kljub temu pa je polnega okusa. Ne uporabljajo transmaščob in mu ne dodajajo umetnih barvil ali arom. Tak sladoled, pripravljen vsak dan svež, je lahko izvirna dopolnitev uravnotežene in raznovrstne zdrave prehrane. V ponudbi so tako naravni sladoled s cimetom, naravni sladoled s praženimi lešniki, naravni sladoled s sadjem, naravni sladoled z bourbonsko vaniljo, itd.

Hiša čokolade Rustika
Trubarjeva 44
Ljubljana
Odpiralni čas: Od ponedeljka do petka od 09.00 do 21.00, v soboto od 08.00 do 21.00, v nedeljo od 09.00 do 15.00.

rustika.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.