fbpx

Pravljice so resnične: najlepša božična drevesa v Evropi (2019)

Kje v Evropi se v 2019 bohotijo najlepša božična drevesa? No, ta so dokaz, da so pravljice resnične!

Evropa je odeta v božič! In ta najlepša božična drevesa 2019 dokazujejo, da je naša celina pravljična. Na portalu Europe’s Best Destination so popotniki z vsega sveta razsodili, kje v Evropi so najlepša božična drevesa, ki jih moramo videti. Ste pripravljeni?

Najlepša božična drevesa v Evropi (2019)

10. Bruselj, Belgija

Božično drevo v Bruslju (Foto: Panomsak Aod / Shutterstock)
Božično drevo v Bruslju (Foto: Panomsak Aod/Shutterstock)

Bruselj se lahko pohvali z enim izmed najlepših božičnih sejmov na stari celini, celotno mesto pa je okrašeno z utripajočimi lučkami. Božično drevo stoji na enem izmed najočarljivejših krajev mesta, na Velikem trgu. Tam lahko občudujete igre svetlobe in okusite belgijske čokolade.
brussels.be

9. Innsbruck, Avstrija

Božično drevo v Innsbrucku (Foto: christkindlmarkt.cc)
Božično drevo v Innsbrucku (Foto: christkindlmarkt.cc)

Božični sejem v starem delu Innsbrucka je eden izmed najbolj romantičnih božičnih sejmov v Evropi. Je raj za malčke in odrasle, ki se zbirajo okoli čudovitega božičnega drevesa na glavnem trgu mesta.
christkindlmarkt.cc

8. Budimpešta, Madžarska

Božično drevo v Budimpešti (Foto: Dmitry Pistrov / Shutterstock)
Božično drevo v Budimpešti (Foto: Dmitry Pistrov/Shutterstock)

V Budimpešti vsako leto investirajo v okrasitev najlepših spomenikov mesta, pa tudi tramvajev in javnih prostorov. Budimpešta je v času božiča res magična! Pozabite na London in Pariz, letos raje obiščite Budimpešto, kjer vas pred parlamentom čaka pravljično božično drevo.
budapestchristmas.com

7. Dunaj, Avstrija

Božično drevo na Dunaju (Foto: Ventura / Shutterstock)
Božično drevo na Dunaju (Foto: Ventura/Shutterstock)

Na Dunaju v božičnem času kar mrgoli turistov, celo mesto pa je en velik božični sejem. S svojo pravljično okrasitvijo in velikanskim božičnim drevesom pred Mestno hišo je popolna destinacija za vse romantike!
wien.info

6. Rim, Italija

Božično drevo v Rimu pred Kolosejem (Foto: Bucchi Francesco / Shutterstock)
Božično drevo v Rimu pred Kolosejem (Foto: Bucchi Francesco/Shutterstock)

Rim je zibelka krščanstva, zato si lahko predstavljate, da so ulice mesta v božičnem času videti kot žive jaslice. V tem očarljivem vzdušju se sprehodite po božičnem sejmu na Piazzi Navoni in nikar ne spreglejte veličastnega božičnega drevesa pred Kolosejem.
turismoroma.it

5. Kijev, Ukrajina

Božično drevo v Kijevu (Foto: SergeyIT / Shutterstock)
Božično drevo v Kijevu (Foto: SergeyIT/Shutterstock)

Prestolnica Ukrajine je odlična destinacija za popotnike, ki iščejo pristnost, sneg in tradicijo. V Kijevu ni samo en božični sejem, ampak jih je več, na trgu sv. Sofije pa lahko občudujete eno izmed najlepših božičnih dreves v Evropi.
facebook.com/visitkyivtravel

4. Köln, Nemčija

Božično drevo v Kölnu (Foto: Koeln Tourismus GmbH / Dieter Jacobi)
Božično drevo v Kölnu (Foto: Koeln Tourismus GmbH/Dieter Jacobi)

Köln je med najljubšimi destinacijami božičnih popotnikov, saj ima enega izmed najpristnejših in najlepših božičnih sejmov v Evropi. Ta vsako leto privabi na milijone obiskovalcev z vsega sveta. Za edinstveno vzdušje metropole ob Renu v tem letnem času pa skrbi tudi čudovito božično drevo.
cologne-tourism.com

3. Strasbourg, Francija

Božično drevo v  Strasbourgu (Foto: noel.strasbourg.eu)
Božično drevo v Strasbourgu (Foto: noel.strasbourg.eu)

Strasbourg je prestolnica božiča, ki jo pogosto želijo posnemati, a neuspešno. Je popolna destinacija za praznovanje božičnih praznikov s tradicionalno božično tržnico in osvetlitvijo. Prižiganje strasbourškega božičnega drevesa je zagotovo eden izmed najpomembnejših dogodkov v letu, saj gre za eno izmed največjih in najlepših božičnih dreves v Evropi.
noel.strasbourg.eu

2. Praga, Češka

Božično drevo v Pragi (Foto: Jan Jironc / Shutterstock)
Božično drevo v Pragi (Foto: Jan Jironc/Shutterstock)

Praga je v božični sezoni še kako romantična! Uživamo lahko na koncertih na prostem, se sprehodimo po božičnih sejmih in se fotografiramo pred veličastnim božičnim drevesom, ki stoji na trgu v starem mestnem jedru češke prestolnice.
prague.eu

1. Vilna, Litva

Božično drevo v Vilni (Foto: Saulius Ziura / vilnius-events.lt)
Božično drevo v Vilni (Foto: Saulius Ziura/vilnius-events.lt)

V Vilni stoji najlepše božično drevo v Evropi. Narejeno je iz 27 metrov visoke kovinske konstrukcije, krasi pa ga 6000 vej in več kot pet kilometrov lučk. Če na drevo pogledamo od zgoraj, lahko vidimo 50 metrov široko kompozicijo, ki spominja na impresivno uro z 12 svetlečimi mizami, ki sestavljajo številčnico. Čudoviti prizor se odpira na glavnem trgu pred neoklasično katedralo.
vilnius-events.lt

Galerija: druga najlepša božična drevesa v Evropi (2019)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!