fbpx

Najvišji kip na svetu je sedaj v Indiji in meri skoraj 200 metrov

Spring Temple Buddha na Kitajskem, ki je visok 128 metrov, ni več najvišji kip na svetu. To titulo sedaj nosi Indija s skoraj 200-metrskim kipom, ki simbolično prikazuje Sardarja Patela, arhitekta neodvisne Indije.

Predsednik vlade Indije Narendra Modi je razkril najvišji kip na svetu, ki meri 182 metrov, in je skoraj dvakrat višji od opevanega Kipa svobode. Poleg višine se lahko Kip enotnosti, kot so ga tudi poimenovali, pohvali s pomembni sporočilom, in sicer ta prikazuje Ardarja Patela, človeka, ki je združil različne države v državi za izgradnjo ene republike. Patel, ki je umrl leta 1950, je z drugimi besedami ‘arhitekt neodvisne Indije’.

Projekt, ki se je začel pred petimi leti, je zasnovan v sodelovanju z arhitektom in oblikovalcem Michaelom Grovesom (MGA & D). Ta je v bližini mesta Navagama v državi Gujarat postavil kip, s katerega na višini 152 metrov lahko obiskovalci opazujejo jezero in gorsko območje.

Poleg ogledne točke je zgrajena tudi pot, ki vodi do okoliške skupnost – kip bo torej veličasten ne samo zaradi višine, temveč svojih akademskih, zgodovinskih, nacionalnih in duhovnih vrednotah.

Dodatne Informacije

Več informacij:
statueofunity.in

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.