“Napačen” način spanja, lahko vašemu obrazu doda leta!

Spite na način, ki škoduje vaši koži?

Ste vedeli, da lahko spite tudi tako, da vašemu obrazu povzročate ustvarjanje gub, ki vam dodajo leta?

Čeprav se zdi, da je spanje ena izmed vsakodnevnih telesnih dejavnosti, ki je več kot dobrodošla, je lahko ključni dejavnik staranja kože.

Ste vedeli, da lahko vaše spalne navade razveljavijo ves trud pri negi kože in učinkih krem? Vsekakor je za zdravo kožo potreben dober počitek, a je v spanju pomemben tudi dober položaj.

Prezgodnjemu staranju se je mogoče izogniti, če ga povzroča nenehno spanje v slabem položaju. Občasno spanje s pritiskom na obraz ne bo ustvarilo trajnih gub. Če pa je vaš spanec izjemno miren in na obrazu spite od noči do noči, iz tedna v teden, iz leta v leto … potem bodo gubice, ustvarjene v spanju, ostale trajno na obrazu.

via GIPHY

Da bi se izognili pojavu gub v spanju, je najboljši položaj za spanje na hrbtu. Poleg koristi za obraz, je spanje na hrbtu dobro tudi za hrbtenico. Spreminjanje spalnega položaja ni enostavno, ni pa nemogoče, vse je seveda stvar navade.

Upoštevati je treba, da spanje na hrbtu ni najboljša izbira za ljudi, ki imajo težave z bolečinami v vratu, refluksom kisline in apnejo v spanju.

Pri tem, kako spite, je predvsem pomembno, da se dobro počutite. Kajti spanje je polovica zdravja in zadovoljstva. Namen tega zapisa je, da bodite bolj pozorni na vaš način spanja, saj vam ta lahko kaže na določene nepojasnljive “starostne” gubice, ki lahko nastajajo zaradi “tipičnega” načina spanja.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Pripravite slavni indijski čaj Masala, čudovito naravno zdravilo: krepi imunost!