fbpx

Napaka pri pitju vode, zaradi katere še težje prenašamo vročino

Foto: Anna Shvets/Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Ko je zunaj vročina več kot 30 stopinj Celzija, radi posežemo po kozarcu vode ali soka z veliko ledu, da se ohladimo, kljub temu, da smo že slišali, da je v vročini bolje piti tople napitke in hladne na mrazu. A veste, zakaj bi to morali storiti in ali je pitje mrzlih pijač v vročini res škodljivo?

Znanstveniki opozarjajo, da mrzla voda pravzaprav upočasni hidracijo telesa in da je vodo ali napitek sobne temperature najbolje piti v vročini, ker jih telo hitreje absorbira. Poleg tega, če pijete ledeno mrzle pijače takoj po obroku, obstaja velika verjetnost, da se prehladite, tudi ko je zunaj vroče. Ko se boste navadili piti vodo sobne temperature, boste opazili močno izboljšanje prebave in se boste počutili bolje med in po obroku.

V vročini je najbolje piti vodo, ali napitke sobne temperature, saj jih telo hitreje absorbira.
Foto: Andre Noboa/ Unsplash

Pitje toplega čaja pri temperaturi 30 stopinj ima tudi svoje prednosti, saj bo topel napitek spodbudil potenje in vas tako ohladil, vendar obstaja zanka: topel napitek vas bo ohladil le, ko zunaj ni vlage ali ko je zrak suh. Učinek bo še boljši, če nosite oblačila, ki ne zadržujejo vlage oziroma omogočajo izhlapevanje znoja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!