fbpx

Vsak je svoje sreče kovač: naredi teh 6 stvari in boš v letu 2020 srečnejši

Še malo, in bomo vstopili v leto 2020, ko bomo drug drugemu zaželeli srečo! Ob težkih trenutkih, ki jih preživljamo v življenju, se nam včasih sicer zdi, da sreča ni naš zaveznik. Stanje pa ni tako črno, kot se zdi – na srečo lahko vplivamo tudi sami. In če bomo naredili teh 6 stvari, bomo morda v letu 2020 pa res srečnejši.

Psihoterapevt Richard Nicholls je izdal knjigo 15 minut do sreče, v kateri najdemo veliko koristnih nasvetov. V ljudeh želi vzbuditi optimizem in zavedanje, da imajo vpliv na spremembe in lastno življenje.

Na ta način bodo ljudje lahko občutno izboljšali svoje življenje in to je 6 idej, ki bodo pripomogle k povečanju vaše sreče.

Naredi teh 6 stvari in boš v letu 2020 srečnejši …

1. Spomini

Vzemite si čas za ogled fotografij, ki ste jih posneli v zadnjih mesecih. Tako boste znova podoživeli dogodivščine in ohranili svež spomin.

2. Ljubezen

Pošljite sporočilo ljubljeni osebi, v katerem se ji zahvalite za to, da je del vašega življenja. Tudi ob slabih trenutkih se boste spomnili na to, da drugim ni vseeno za vas.

Pošljite lepo sporočilo ljubljeni osebi.
Pošljite lepo sporočilo ljubljeni osebi.

3. Pozitivne stvari

V 15 minutah na list papirja zapišite vse pozitivne stvari, ki so se vam v življenju zgodile. Enako naredite tudi za stvari, ki jih načrtujete v prihodnosti.

4. Dihalne vaje

Za nekaj minut se povsem odklopite od sveta. Najdite udobno mesto in zaprite oči. Pozorni bodite na dihanje. Opazili boste, da bodo razmiki med vdihom in izdihom postajali čedalje daljši. Nato odprite oči in opišite svoje občutke.

Bodite pozorni, kako dihate.
Bodite pozorni, kako dihate.

5. Družbena omrežja

Če menite, da ste preveč odvisni od družbenih omrežij, je ta vaja kot nalašč za vas. V času, ko ste na delu ali v šoli, ne dostopajte do Facebooka, Instagrama, Snapchata, Twitterja … Pozornost namenite drugim, pomembnejšim stvarem.

6. Kaj radi počnete?

Ustvarite seznam stvari, ki jih radi počnete. Poskusite se spomniti čim več aktivnosti. Nato naredite načrt, v katerem boste določili, kdaj jih boste izvajali.

Počnite to, kar imate radi.
Počnite to, kar imate radi.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.