fbpx

Nasveti za tetoviranje: 7 stvari, ki se jih je potrebno izogibati, predno se odpravite na tetovažo

Foto: envato

Da bo tetovaža popolna, je pomembno, da se nanjo dobro pripravite. Pri tetoviranju je pomemben prvi korak, saj mora biti odločitev zanj dobro premišljena, da kasneje ne obžalujete. Prav tako se je treba pred izdelavo posvetovati s preizkušenim tetovatorjem, ki vas bo seznanil česa se morate izogibati, da bodo končni rezultati najboljši. V prispevku smo izpostavili nekaj pomembnih dejavnikov, ki jih morate upoštevati pred tetoviranjem.

Naj kaj morate biti pozorni preden se odpravite na tetovažo – nasveti za tetoviranje?

1. Izogibajte se alkoholu

Alkohol namreč redči kri, zato obstaja možnost, da boste med samim tetoviranjem prekomerno krvaveli. To pa lahko zmanjša možnost za lep končni izdelek, saj tetovator težko sledi vsem risanim linijam. Poleg tega pa lahko alkohol razredči tudi črnilo, zato končni izdelek ne bo pravilne barve.

2. Izogibajte se tabletam

Tako kot alkohol lahko tudi nekatere tablete, kot sta aspirin ali ibuprofen, redčijo krvi. Takšnim tabletam se 48 ur pred samim postopkom izogibajte.

3. Izogibajte se izpostavljanju soncu

Pred tetoviranjem se ne sončite, saj ta lahko poškoduje kožo in povzroči opekline. Posledica je lahko prekomerno sušenje kože, ki ji sledi luščenje. Poleg tega lahko poškodovana koža prispeva k okužbi tetovaže in kasnejšemu počasnejšemu procesu celjenja. Pomembno je, da se tudi po tetoviranju izogibate soncu, dokler se tetovaža popolnoma ne zaceli.

Da bo to umetniško delo popolno, je pomembno, da se nanjo dobro pripravite
Foto: cottonbro/Pexels

4. Vnos mlečnih izdelkov in sladkorja

Povečana poraba mlečnih izdelkov in sladkorja pred tetoviranjem lahko povzroči počasnejši proces celjenja tetovaže. Poleg tega lahko živila, bogata z mlekom in sladkorjem, povzročijo napenjanje in povečanje kože, kar lahko vpliva na poslikave, zlasti tiste v predelu trebuha.

5. Preskočite kofein

Pred tetoviranjem se je priporočljivo izogibati uživanju kofeina, saj ta lahko vpliva na kri in suho kožo. Zaradi prevelike vsebnosti kofeina v telesu pa lahko postanete tudi nemirni.

6. Izogibajte se tesnim oblačilom

Pred in po tetoviranju je dobro nositi ohlapna in udobna oblačila. V procesu tetoviranja vam bodo ohlapna oblačila omogočila pravilno sedenje ali ležanje, ne da bi prekinili pretok krvi. Po tetoviranju se na mestu, kjer se nahaja tetovaža, prav tako izogibajte preozkim oblačilom.

7. Bodite spočiti

Na tetovažo, predvsem če bo ta v večjem obsegu, je pomembno, da se nanjo pripravite. Pomembno je, da pridete spočiti in naspani, saj je to lahko dolgotrajen proces, pri katerem sodeluje celotno telo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!