Ingredienser til 2 personer: 4 ferske fiken, 8 små kuler mozzarella, 8 cherrytomater, 8 dkg ruccola, syltede kålrot, 8 dkg fersk ananas, 0,3 dcl olivenolje, 0,3 dcl cognac, en skvett grønn tobasco og fersk sitronsaft, blader...
Ingredienser til 2 personer:
4 sveže smokve
8 malih kroglic mozzarele
8 češnjevih paradižnikov
8 dkg rukole
škampovi repki iz slanice
8 dkg svežega ananasa
0,3 dcl oljčnega olja
0,3 dcl konjaka
brizg zelenega tobasca in svežega
limoninega soka, listi travižanskega
radiča, ščepec soli in popra
Forberedelse:
Smokve prerežemo na 4 dele in jih na hitro popečemo
na oljčnem olju ter jih položimo v skodelico
za solato za eno osebo. Na smokvino
posteljico položimo mešanica vse zelenjave in
začimb, ki jih predhodno premešamo. Okrasimo
z lističi travižanskega radiča.
Oppskriften ble tilberedt på restauranten Angel
(Mercator Center, Ljubljana).