Sestavine za 2 osebi: 4 sveže smokve8 malih kroglic mozzarele8 češnjevih paradižnikov8 dkg rukoleškampovi repki iz slanice8 dkg svežega ananasa0,3 dcl oljčnega olja0,3 dcl konjakabrizg zelenega tobasca in svežegalimoninega soka, listi ...
Sestavine za 2 osebi:
4 sveže smokve
8 malih kroglic mozzarele
8 češnjevih paradižnikov
8 dkg rukole
škampovi repki iz slanice
8 dkg svežega ananasa
0,3 dcl oljčnega olja
0,3 dcl konjaka
brizg zelenega tobasca in svežega
limoninega soka, listi travižanskega
radiča, ščepec soli in popra
Preparazione:
Smokve prerežemo na 4 dele in jih na hitro popečemo
na oljčnem olju ter jih položimo v skodelico
za solato za eno osebo. Na smokvino
posteljico položimo mešanica vse zelenjave in
začimb, ki jih predhodno premešamo. Okrasimo
z lističi travižanskega radiča.
La ricetta è stata preparata al ristorante Angel
(Centro Mercator, Lubiana).