fbpx

ID.7 GTX Tourer: Volkswagens kraftigste stasjonsvogn til dags dato

Električni adrenalin na štirih kolesih

ID.7 GTX Tourer
Foto: Volkswagen

Hvis du trodde Golf R-vognen var toppen av Volkswagens vognutvalg, gjør deg klar for en revolusjon. ID.7 GTX Tourer leverer ytelse drevet av to elektriske motorer med en kombinert effekt på 335 hestekrefter (249 kW), og setter en ny milepæl i Volkswagens bilutvalg. Denne elektriske sportsvognen vil ikke skuffe selv de mest krevende motorentusiastene.

Volkswagen je predstavil svoj najnovejši dosežek v svetu električnih vozil – ID.7 GTX Tourer, ki nosi naziv najmočnejšega karavana v njihovi dosedanji proizvodnji. S skupno močjo 335 konjskih moči (249 kW), ki jo zagotavljata dva sinhronska elektromotorja, eden na zadnji (210 kW) in drugi na sprednji osi (79 kW), ta model premika meje zmožnosti in učinkovitosti. Volkswagen ID.7 GTX Tourer obljublja, da bo s svojimi električnimi mišicami dosegel končno hitrost 200 km/h, medtem ko naj bi se pospešek od 0 do 100 km/h izvedel v neverjetno kratkem času, ki ne presega občutno šestih sekund – čeprav točni podatek še čaka na uradno razkritje. Ta kombinacija zmogljivosti in hitrosti postavlja ID.7 GTX Tourer v sam vrh elektriske kjøretøy, ki ne navdušujejo le z ekološkimi vidiki, ampak tudi s športno dinamiko in odzivnostjo, primerljivo z bencinskimi športniki.

ID.7 GTX Tourer
Foto: Volkswagen

Za razliko od svojega predhodnika, Golf R wagona, ki se je ponašal s 315 konjskimi močmi (235 kW), ID.7 GTX Tourer uvaja nov koncept športne dinamike v svet električnih vozil. Glavni motor se nahaja na zadnji osi, medtem ko se sprednji motor aktivira le, ko je to potrebno, zagotavljajoč optimalno razporeditev moči in stabilnost vozila. To omogoča ID.7 GTX Tourerju vleko do 1.400 kg, kar je opazno več kot pri enomotorni različici, ki zmore vleči do 1.000 kg.

Foto: Volkswagen

Kar zadeva avtonomijo, ID.7 GTX Tourer ponuja baterijo kapacitete 86 kWh, ki omogoča hitro polnjenje z močjo do 200 kW. Čeprav natančna številka dosega ni navedena, lahko sklepamo, da je zaradi večje zmogljivosti in dveh motorjev avtonomija nekoliko manjša v primerjavi z enomotornim modelom, ki na eno polnjenje prevozi do 685 km po standardu WLTP.

Foto: Volkswagen

Zunanjost vozila izraža športni značaj z dinamično oblikovanimi odbijači, sijajnimi črnimi poudarki in posebnimi 20-palčnimi (ali opcionalno 21-palčnimi) platišči. Notranjost nadaljuje športno tematiko z rdečimi akcenti, GTX logotipi na sedežih in volanu ter napredno tehnologijo, ki zagotavlja vrhunsko uporabniško izkušnjo.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID.7 GTX Tourer dokazuje, da električna vozila ne pomenijo samo okolju prijazne izbire, ampak tudi vrhunsko vozno dinamiko in zmogljivost, ki zadovolji celo najbolj zahtevne avtomobilske entuziaste. Čeprav ta model ne bo na voljo na ameriškem trgu, bo nedvomno zaznamoval pomemben korak naprej v elektrifikaciji avtomobilske industrije v Evropi.

ID.7 GTX Tourer ni samo nov dodatek k Volkswagnovi električni floti; je simbol inovativnosti in zmogljivosti, zavit v elegantno karoserijo karavana. Čeprav morda obžalujemo, da se ne bo prodajal na vseh trgih, njegova predstavitev poudarja Volkswagnovo zavezanost k razvoju naprednih električnih vozil, ki združujejo učinkovitost, zmogljivost in športni duh. Z ID.7 GTX Tourerjem Volkswagen dokazuje, da je prihodnost avtomobilizma svetla, električna in izjemno vznemirljiva.

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.