fbpx

Oppskrift: saftige romkuler

Recept za rumove kroglice

Dette er den eneste romballoppskriften du trenger å vite! Hvorfor? Fordi du ikke trenger ovn og komfyr for å lage den, fordi du ikke kan ha en ulykke, fordi du kan lage den sammen med barna og fordi du kan lage kulene av ingredienser du allerede har hjemme, til og med fra noen gamle informasjonskapsler som du ikke kan sette på markedet .

Recept za rumove kroglice bo hitro postal vaš najljubši recept za sladico. Ne le da je priprava nezamudna in da ne vključuje pečice, je tudi srečka, ki vedno zadene, saj je izdelava kroglic tako preprosta, da ne morete zamočiti, kot se hitro in rado zgodi pri kolaču ali torti. In ko smo ravno pri kolačih in tortah; rumove kroglice lahko izdelate tudi iz ostankov drugih sladic (piškotov, kolača, tort …).

LES MER: Oppskrift: jordbærhjerter med sjokolade

Recept za rumove kroglice:

Sestavine za rumove kroglice:

  • 250 g maslenih/suhih piškotov
  • 180 g kokosove moke (80 g za posip)
  • 100 g melis
  • 80 g kakaopulver
  • 200 g smør
  • 4 ss rom
Rumove kroglice so univerzalna slaščica, ki se ji prav nihče ne more upreti.
Rumove kroglice so univerzalna slaščica, ki se ji prav nihče ne more upreti.

Postopek priprave rumovih kroglic:
Najprej zdrobimo piškote. Nato jih ”peš” ali v multipraktiku zmeljemo v drobtine. Vse skupaj stresemo v skledo in dodamo na koščke narezano zmehčano maslo, kokosovo moko, sladkor, rum in kakav (po želji lahko vmešamo tudi orehe, lešnike ali mandlje). Iz mase vgnetemo testo, ga oblikujemo v kepo in za 30–60 minut postavimo v hladilnik (če je masa presuha, ji dodamo nekaj kapljic mleka). Iz ohlajene mase nato oblikujemo kroglice. Za konec vsako le še povaljamo v kokosovi moki (lahko tudi v mletih orehih, kristalnem sladkorju ali mrvicah). Pa dober tek!

ps. Če pripravljamo brezalkoholne rumove kroglice namesto ruma uporabimo mleko.

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.