Hvis du elsker tiramisu, vil du elske denne flotte tiramisu ostekaken! Den kombinerer alle dine favoritt-tiramisu-smaker, bare denne versjonen er mye enklere å tilberede.
Priljubljena italijanska sladica je dobila novo različico: tiramisu cheesecake, kot ga je pripravil The Cooking Foodie! Poglejte si, kako pripravite to večno italijansko sladico na nekoliko drugačen način. Pa veliko užitkov v sladkanju.
Ingredienser
For stiftelsen
- 170 g piškotov za tiramisu (savoiardi)
- 75 g stopljenega masla
- 1 čajna žlička kakava
- 1/2 čajne žličke kave (v prahu)
For kremen
- 500 g mascarponeost
- 150 g melis
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 180 ml smetane
- 360 ml skuhane kave
- 8 g želatine v prahu + 40 ml vode
- piškoti za tiramisu (savoiardi)
- kakav za potresanje
Forberedelse
V multipraktirku (ali v neprodušno zaprti vrečki) zdrobite piškote za tiramisu s kavo in kakavom. Dodajte stopljeno maslo in mešajte tako dolgo, da se sestavine med seboj dobro premešajo. Podlago razporedite po 20 cm pekaču. Postavite v hladilnik.
V manjši posodici zmešajte želatino v prahu in vodo. Pustite 10 minut, da se napihne.
Vročo kavo prelijte v večjo plitko posodo in postavite na stran, da se ohladi.
V večji skledi zmešajte mascarpone, vaniljev ekstrakt in sladkor v prahu, da nastane gladka in mehka masa. V ločeni posodobi stepite smetano. Postopoma jo dodajajte v mešanico z mascarponom.
Želatino postavite za 15 minut v mikrovalovko. Ko jo vzamete ven, ji dodajte nekaj žličk mešanice z marscarponom in mešajte, da nastane enotna masa. Zdaj vse to vmešajte nazaj v kremo in mešajte tako dolgo, da se vse lepo združi.
Polovico kreme nanesite na podlago. Na to dodajte eno plast piškotov za tiramisu, ki ste jih pomočili v hladno kavo za 1 do 2 sekundi. Na to dodajte še eno plast kreme in enakomerno razmažite. Postavite v hladilnik čez noč ali za vsaj 6 ur.
Tik pred serviranjem potresite s kakavom. Pa sladek dober tek!
Pripravo božanskega tiramisu cheesecake-a si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku!
Forsidebilde
The Cooking Foodie (YT printscreen)