fbpx

En oppskrift på velvære: en guddommelig tiramisu-ostekake som ikke trenger å bakes

Hvis du elsker tiramisu, vil du elske denne flotte tiramisu ostekaken! Den kombinerer alle dine favoritt-tiramisu-smaker, bare denne versjonen er mye enklere å tilberede.

Priljubljena italijanska sladica je dobila novo različico: tiramisu cheesecake, kot ga je pripravil The Cooking Foodie! Poglejte si, kako pripravite to večno italijansko sladico na nekoliko drugačen način. Pa veliko užitkov v sladkanju.

Tiramisu cheesecake (Foto: YouTube printscreen The Cooking Foodie)
Tiramisu cheesecake (Foto: YouTube printscreen The Cooking Foodie)

Ingredienser

For stiftelsen

  • 170 g piškotov za tiramisu (savoiardi)
  • 75 g stopljenega masla
  • 1 čajna žlička kakava
  • 1/2 čajne žličke kave (v prahu)

For kremen

  • 500 g mascarponeost
  • 150 g melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 180 ml smetane
  • 360 ml skuhane kave
  • 8 g želatine v prahu + 40 ml vode
  • piškoti za tiramisu (savoiardi)
  • kakav za potresanje

Forberedelse

V multipraktirku (ali v neprodušno zaprti vrečki) zdrobite piškote za tiramisu s kavo in kakavom. Dodajte stopljeno maslo in mešajte tako dolgo, da se sestavine med seboj dobro premešajo. Podlago razporedite po 20 cm pekaču. Postavite v hladilnik.

V manjši posodici zmešajte želatino v prahu in vodo. Pustite 10 minut, da se napihne.

Vročo kavo prelijte v večjo plitko posodo in postavite na stran, da se ohladi.

V večji skledi zmešajte mascarpone, vaniljev ekstrakt in sladkor v prahu, da nastane gladka in mehka masa. V ločeni posodobi stepite smetano. Postopoma jo dodajajte v mešanico z mascarponom.

Želatino postavite za 15 minut v mikrovalovko. Ko jo vzamete ven, ji dodajte nekaj žličk mešanice z marscarponom in mešajte, da nastane enotna masa. Zdaj vse to vmešajte nazaj v kremo in mešajte tako dolgo, da se vse lepo združi.

Polovico kreme nanesite na podlago. Na to dodajte eno plast piškotov za tiramisu, ki ste jih pomočili v hladno kavo za 1 do 2 sekundi. Na to dodajte še eno plast kreme in enakomerno razmažite. Postavite v hladilnik čez noč ali za vsaj 6 ur.

Tik pred serviranjem potresite s kakavom. Pa sladek dober tek!

Pripravo božanskega tiramisu cheesecake-a si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku!

Mer informasjon

Forsidebilde
The Cooking Foodie (YT printscreen)

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.