fbpx

Ne boj se delati stvari sama

"Rada sem sama."

Mitzi J Hernandez, pisateljica, bibliofil, motivatorka, poliglotka, in kot pravi zase tudi “zlobni genij”, je na portalu Thought Catalog delila izvrsten zapis, ki se posveča temu, kako lahko ženska skozi življenje krmari sama.

——

“Potujem sama. Sem ženska, ki jo vidite v kavarni, da pije čaj in bere knjigo. Sem tista, ki brez sramu odide iz zmenka in gre na večerjo v restavracijo – sama. Sem ženska, ki obiskuje koncerte, ne da bi se pri tem počutila osamljeno. Pojem iz srca in uživam v plesu in ritmu glasbe.

Skozi leta sem spoznala, da se počutim čudovito, ko počnem stvari sama. Seveda je včasih zabavno biti tudi ob drugih ljudeh. A mnogi podcenjujejo, kako lahko uživamo v določenih dejavnostih brez drugih. Nekateri mislijo, da je biti sam in delati stvari sam, nekaj slabega. Da ste antisocialni ali da ste poraženec. Nič ni narobe, če si sam.

Ogromno ljudi je strah, bojijo se delati stvari, strah jih je izkušati življenje sami s seboj. Moram priznati, da sem bila ena izmed njih in zdaj se zavedam, da sem zamudila toliko stvari, ker jih nisem želela početi sama. Če sem želela oditi kamorkoli, recimo se udeležiti kakšnega koncerta ali zabave, bi vedno prosila prijatelje, če gredo z menoj, in če niso imeli časa, nisem šla. Raje sem ostala doma.

Ta miselnost me je držala nazaj pri toliko stvareh, zdaj sem na točki svojega življenja, da me nič in nihče ne bo več zadržalo, da bom storila vse, kar si srce želi. Tudi če to pomeni, da moram to storiti sama.

"Rada sem sama."
“Rada sem sama.”

Ko sem spremenila svojo miselnost in začela živeti svoje življenje, kot si ga želim, sem našla osupljiv občutek svobode. Svobode biti jaz. Svobode, da lahko naredim vse, kar si želim. In povem vam, da ni lepšega občutka, kakor uživati ​​v svoji družbi. Začela sem delati stvari sama in doživela sem najboljše stvari v svojem življenju. Hodila sem po gorah, kolesarila, skakala s padalom, potovala po svetu in si ustvarila nepozabne spomine.

Naučila sem se postati svoj najboljši prijatelj. Sem ženska, ki se je odločila, da počne stvari sama in to se mi zdi čisto normalno.

Vsi ne bodo želeli iti tja, kamor si želite iti vi, ne bodo imeli enakih interesov, niso vsi pripravljeni stopiti iz območja udobja. Ne dovolite, da vas ti ljudje zadržijo. Če se vam ne želijo pridružiti, potem naj ostanejo, kjer so. Ne odložite svojega življenja, ker drugi niso pripravljeni početi tega, kar želite. Ne bojte se delati stvari sami.

Za marsikoga je zamisel, da bi se odpravili kamorkoli sami, zastrašujoča. Imajo občutek sramu. Naj vas ne bo sram, če se odpravite sami na pustolovščino. To je osvobajajoče, pomlajevalno in izjemno dobro za vašo dušo. Ko greste sami v svet, vam ni treba z nikomer sklepati kompromisov. Nikogar ni treba čakati. Stvari počnete kadarkoli želite, po svojem času in tempu. Lahko se pogovarjate z neznanci in spoznavate nove ljudi. Seznam stvari, ki jih lahko naredite sami, je neskončen.

To, da ste sami s seboj, vam daje priložnost, da zberete svoje misli, analizirate svoje življenje in sprejmete pomembne odločitve. Ko delaš stvari sam, postaneš samozadosten. Nisi več odvisen od nikogar. Ne potrebuješ nikogar, ki bi te osrečil, ker se zavedaš, da si sam sebi dovolj.

Naredite vse kar niste, kar ste zamudili, ker niste imeli ob sebi pravih ljudi. Pojdite v muzej, ki ste ga želeli obiskati. Na likovno razstavo, ki se zdi drugim dolgočasna. Morda na skodelico čaja – sami, ko nihče ni prost, da bi to storil z vami. Karkoli želite, samo storite.

V življenju ne zamudite ničesar. Pojdite ven in si ustvarite spomine. Uživajte v svoji družbi. Bodite srečni sami s seboj.”

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.