“Ne vem, kaj bi s svojim življenjem”: nujno preberi tole!

Vam je to kaj znano? Včasih v življenju kar nekako obtičimo, kakor da na svetu ne obstaja nič, česar bi se lahko lotili. Počutimo se nevredne in ne najdemo nobenega smisla, čemu bi sploh živeli ...

Ta negativna občutja lahko vzniknejo pri katerikoli starosti (čeprav so najpogostejša pri dvajsetih letih), toda vztrajanje v tesnobnosti ni rešitev. Kot vsak drug človek tudi mi potrebujemo nekaj, kar nas bo motiviralo, da bomo z veseljem vstali in začeli dan. Ko življenje postane rutina, potrebujemo nekaj, kar se nam bo zdelo vznemirljivo. In kar nekaj stvari lahko naše videnje prihodnosti naredi spet jasno in lepo. Katere so, izveste v nadaljevanju.

Prihodnosti ni mogoče v celoti predvideti

Prihodnosti ni mogoče v celoti predvideti.
Prihodnosti ni mogoče v celoti predvideti.

Za prihodnost seveda lahko delaš načrte, toda življenje gre vedno malo po svoje in nikoli ne moreš biti prepričan, da se bodo načrti v celoti uresničili.

Če ne opravljaš dela, ki te veseli, vendar drugače ne moreš preživeti, išči tudi druge možnosti ali pa se v prostem času bolj posveti svojemu konjičku. Morda bo prav ta sčasoma prerasel v uspešen posel.

Sprijazni se, da ne obstaja stalno ugodje

Sprijazni se, da ne obstaja stalno ugodje.
Sprijazni se, da ne obstaja stalno ugodje.

Življenje ni postlano z rožicami in je od časa do časa neprijetno. Včasih smo na dnu in si ne moremo privoščiti niti burgerja, ki si ga tako želimo. Tudi ko boš sledil svojim ciljem, boš moral zapustiti cono ugodja; s tem se pač moraš sprijazniti.

Ne odnehaj samo zato, ker se nekaj zdi pretežko ali ker ti preprečuje, da bi spal idealnih osem ur. Ne odnehaj zato, ker se moraš preseliti v novo okolje ter oditi od prijateljev in sorodnikov.

Postani prostovoljec

Postani prostovoljec.
Postani prostovoljec.

Ko se ti življenje zazdi brez smisla, je vselej dobra zamisel, če se odločiš opravljati kakšno prostovoljno delo. Če se ti ponudi priložnost, da praktično izkoristiš znanje, ki si si ga nabral s svojim konjičkom, to vsekakor zgrabi z obema rokama! Nikoli ne veš, kam te ta odločitev popelje. Ko boš videl, da si v nečem dober, se ti bodo odprla nova vrata in poneslo te bo do neslutenih višav.

Včasih po drugi strani mislimo, da nam bo nekaj všeč, toda če se v tem ne preizkusimo, ne bomo vedeli, da nas zadeva v resnici sploh ne zanima. Nabiraj si izkušnje na različnih področjih, šele potem boš lahko ugotovil, katere so sanje, ki jim zares želiš slediti.

Postani aktiven

Postani aktiven.
Postani aktiven.

Tudi majhni cilji lahko v nas vzbudijo občutek smiselnosti. Za cilj si na primer postavi, da boš jutri zjutraj, ko vstaneš, šel teč en kilometer. Naslednji dan cilj zvišaj na 2 kilometra in tako naprej. Motiviraj se, da boš v življenju postal aktiven in da se boš posvetil tudi svojemu telesu.

Pri tem imamo poleg rednega gibanja v mislih tudi zdravo prehrano: namesto nezdrave hitre hrane in prigrizkov, polnih transmaščobnih kislin, si raje privošči obilo sadja in zelenjave.

Poskusi uživati v »tukaj in zdaj«

Poskusi uživati v »tukaj in zdaj«.
Poskusi uživati v »tukaj in zdaj«.

Če želiš živeti srečno in zdravo življenje, je sproščanje neizogibno. Ali ni prav to največji smisel življenja? Prihodnosti ni možno imeti povsem pod nadzorom, toda lahko poskrbiš, da bo čudovita, če se boš posvetil sedanjosti.

Poveži se s tistimi strastmi, ki si jih imel, ko si bil še otrok. Morda se je tvoja sedanjost pod težo družbenega pritiska sesedla, toda vseeno je dobro, če tistega malega otroka v sebi ohraniš pri življenju in poskušaš početi tisto, po čemer hrepeni tvoje srce. Kajti globoko v sebi vedno veš, kaj si želiš in česa ne.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!