Ne vračajte se tja, od koder ste bili nekoč pregnani!

Ljubezen ni vedno dovolj. Spoštujte se.

Iz spoštovanja do sebe se ne vračajte k tistim, ki so vas že enkrat zapustili ter so samo gledali vaše solze in odšli brez besed.

Ne vračajte se k tistim, ki so uživali v vaši ranljivosti, ker so na ta način lahko počeli, kar so želeli, brez strahu, da bi jim to vrnili ali jih ustavili v njihovih namerah.

Ne vračajte se k tistim, ki so nenehno spreminjali svoja čustva do vas. Za trenutek so vas napolnili z pozitivnimi občutki, a že trenutek kasneje z najhujšimi besedami, ki so jih premogli.

Iz samospoštovanja se ne vračajte k tistim, ki so ignorirali vaše klice s pretvarjanjem, da jih niso slišali ali videli. Slišali so, toda vaši klici na pomoč niso bili njihova prednostna naloga, niso bili niti med prvih deset.

Ne vračajte se k tistim, ki so šli na drugo stran ceste, ko so vas videli, ker so za njih obstajali drugi načrti in drugi ljudje.

Ne vračajte se k tistim, ki so pričakovali, da jim boste vedno na voljo, a vam sami nikoli niso bili na razpolago.

Ne vračajte se tja, od koder ste bili nekoč pregnani!

Iz samospoštovanja se ne vračajte k tistim, ki so vas zasuli z lepimi besedami in darili ter vas varali, kjerkoli so lahko, ker so verjeli, da bo njihova igra trajala večno in da je ne boste spregledali.

Imejte spoštovanje do svojega srca, ki mu ne morete določiti, koliko zdrži in prenese. In do sebe, do osebe, ki ji boste morali v prihodnosti razlagati, zakaj ste se vedno znova vračali k istim napakam in zakaj se iz nobene niste nič naučili.

Vedno se spomnite tistih stvari in oseb, ki so vas nekoč zlomile, vrgle v obup in depresijo in spoznajte, da vam tudi zdaj ne morejo prinesti sreče in veselja.

Zaupajte življenjskim izkušnjam in doživeli boste manj zaporednih razočaranj, ker se ljudje redko spreminjajo.

Res je, da bi vsak moral imeti drugo priložnost, vendar ne za to, da bi bil vas znova prizadel. Iz previdnosti preverite, ali je pred vami res “druga” oseba.

Iz samospoštovanja se ne vračajte tja, kjer niste bili zaželeni.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
8 lastnosti sanjske ženske, ki je ne smeš spregledati!