“Bila sem druga ženska – to me je naučilo dragocenih lekcij, ki so spremenile moje življenje.”

"Človeško se je motiti, neumno pa je vztrajati v napaki." - Latinski pregovor

Blogerka Selma June je na portalu Herway zapisala svojo zgodbo, o tem, kako je biti druga ženska. Zapis vas bo presunil!

Ste že bili druga ženska? Ali ste bili kdaj zaljubljeni v moškega, ki je bil zaljubljen v nekoga drugega ali ki je bil oddan? Da? Potem me razumete. Tisti, ki tega še nikoli niso prestali, nikoli ne bodo sočutni in nas bodo vedno prebadali z obsojajočimi pogledi.

Na začetku mi je bilo zelo težko iti ven in se soočiti z ljudmi, vendar sem se naučila, kako živeti s tem. Še vedno čutim tiste čudne obsojajoče poglede, ampak stvar je v tem, da me ne ganejo več.

Je bila napaka? Sem ranila nedolžne ljudi, ki si tega niso zaslužili? Da, in še enkrat, mi je žal. To je bila največja napaka v mojem življenju. A vseeno sem hvaležna vesolju za to izkušnjo, ker se je kasneje izkazalo, da je bila to najdragocenejša lekcija v mojem življenju.

Ranila sem druge, toda oseba, ki sem jo najbolj prizadela, sem bila sama. Na srečo sem zbrala dovolj moči v sebi, da si odpustim. In da spoznam lekcije, ki sem jih pridobila skozi to izkušnjo, in s pomočjo katerih sem končno lahko odšla naprej.

Napake so del življenja

Da, naredila sem napako. Pa kaj? Vsi smo samo ljudje in vsi jih naredimo kdaj. Pomembno je, kaj se naučimo iz napak in ali jih kdaj ponovimo.

Naučila sem se lekcije. Tega nikoli več ne bom naredila, ker vem, kako boleče je bilo, koliko ljudi je to prizadelo in kakšne posledice so mi ostale. Najpomembneje je, da tega ne bom nikoli več ponovila, ker vem, da sem veliko boljša od tega.

Naj pustim, da mi ena napaka uniči celo življenje? Ne, ampak tega nisem mogla sprejeti. Obžalujem, kar sem naredila in samo jaz vem, koliko sem zaradi tega trpela. Iskreno sem se pokesala, v upanju, da mi bo tudi vesolje odpustilo. Vse sem pustila za seboj. Sprejela sem, da sem naredila napako in nadaljevala življenje.

Moram si odpustiti, ker sem ljubila napačnega moškega

Nisem bila jaz kriva, da nisem vedela, da je bil oddan, ko sva se spoznala. Iskreno sem se zaljubila v tega moškega in želela sem le, da bi me ljubil na enak način.

Sprva sem krivila sebe, kasneje pa sem spoznala, da si moram odpustiti, da lahko grem naprej. Da bi se pozdravila, sem morala odpustiti svojemu srcu, ker sem ljubila napačnega človeka, ker sem ljubila nekoga, ki mi je srce zlomil na milijon koščkov.

Vsi moški niso enaki

Tudi po tej grozni izkušnji vem, da niso vsi moški enaki.Če sem iskrena, na začetku nisem razmišljala tako. Zaklenila sem svoje srce in si obljubila, da ne bom nikoli več dovolila, da bi kdo našel ključ do njega. Zdaj pa se zavedam, da bi bilo to krivično. Zaslužim si moškega, ki me bo imel iskreno rad. Moje srce je spet odklenjeno in čakam pravega.

Nikoli več ne bom zaupala moškim besedam, ker so njihova dejanja tisto, kar resnično šteje

Igral se je z obema. Na začetku sploh nisem vedela, da je v njegovem življenju še ena ženska. Želel je, da se zaljubim vanjpreden sem to izvedela, in uspelo mu je. Vedel je, da ga bom težje zapustila. To je bila le ena od njegovih bolnih iger. Ko sem izvedela, da sem druga ženska, je prisegel, da jo bo zapustil, in da sem edina ženska, ki jo ljubi.

Izkoristil je moja iskrena čustva in manipuliral z mano. Naredila sem napako, da sem verjela v njegove lažne obljube. Vendar sem si prisegla, da nikoli več ne bom verjela v moške besede, če niso podkrepljene z njegovimi dejanji.

“To me je naučilo dragocenih lekcij, ki so spremenile moje življenje.”

Nikoli več ne bom dovolila, da bi me motila tuja mnenja

Ljudje, ki so vedeli za vse, kar se je zgodilo, so krivili samo mene. Popolnoma sem se zaprla pred svetom. Nisem imela moči, da bi šla ven in se soočila z vsemi obsojajočimi pogledi, ki so me spremljali kamor koli sem šla. To je močno vplivalo na mojo samozavest. Počutila sem se kot popolna poraženka. Izkusila sem toliko temnih misli in mislila sem, da ne bom nikoli več srečna.

Na srečo sem premagala vse to. Moja največja napaka je bila, da sem dovolila, da mnenje drugih o meni nadzoruje moje življenje. Tega zagotovo ne bom nikoli več dovolila.

Odpuščam ljudem ki so me prizadeli, a le zato, da dobim zasluženi mir

Odpuščam njemu in vsem drugim, ki so me prizadeli. Vem, da si tega ne zaslužijo, vem pa tudi, da vsega ne bi mogla pustiti za seboj, dokler jim ne bi odpustim. To, da sem jim odpustila je bil moj zaključek. Na takšen način zapuščam to zgodbo in to grozno izkušnjo v preteklosti.

Karma je na moji strani

Marsikdo me je vprašal, ali se mu nameravam maščevati. Ne, tega nočem. Verjemite mi, to je zadnja stvar, ki bi jo naredila. Verjamem v karmo in ji prepuščam, da opravi svoje delo. Prepričana sem, da bo opravila odlično delo. Zadnje sporočilo, ki sem ga poslala temu moškemu, je bilo: “Vse se vrača, vse se plača.”. In resnično verjamem v to.

Zaslužim si biti nekomu prva in edina izbira

Čeprav je bila to ena najtežjih in najbolj bolečih izkušenj v mojem življenju, ne dovolim, da bi to uničilo mojo vero v resnično ljubezen. Še vedno sem prepričana, da je nekje tam pravi moški zame, in še vedno verjamem, da se bodo najine poti nekoč križale.

Vem, da si to zaslužim. Zaslužim si nekoga, ki mi bo pokazal, kakšna je prava ljubezen. Ne zaslužim si samo, da sem nekomu prva izbira, zaslužim, da sem njihova edina izbira, in ne bom se ustavila, dokler ne najdem takšnega moškega. Vem, da obstaja, in vem, da me čaka. 

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ne želim si moškega, ki se vrne … Želim si moškega, ki nikoli ne odide!