Nebesa na vodi – CRN J’ade, prva razkošna ladja s plavajočo garažo

Razkošna ladja CRN J'Ade, ki se je predstavila na nedavnem monaškem navtičnem sejmu, je prva svoje vrste s plavajočo garažo. Ta 60-metrska vodna krasotica je bila narejena z mislijo, da človeka karseda približa morju, zato ne preseneča panoramska ''aleja'' balkonskih oken. Mi pa pravimo, da če iščete nebesa na zemlji, pardon, morju, ste jih našli. Se vam kje valja 45 milijonov evrov?

Ja, cena je morda malce zasoljena, a ob toliko soli, ki jo obdaja, je bilo to za pričakovati. J’ade je kot kenguru, saj v svojem trebuhu pestuje 8-metrskega ”otročička”, luksuzni gliser Riva Iseo, ki pa ne počiva na suhem, ampak znotraj nje plava kot v mirnem pristanu. Garaža se lahko v le treh minutah spremeni v bazen s podvodnimi lučmi, ki ga obdaja bar, medtem ko se zadek lahko spremeni v teraso za sončenje in koristi taisti šank. Mimogrede. Ob desetih gostih lahko ladja gosti še 13 članov posadke.

Mama, doma sem!
Mama, doma sem!

J’Ade zmore do 16 vozlov (30 km/h) in omogoča trans-atlantsko potovanje. Okoli bokov jo je za 10.2 metra, v dolžino pa jih kot rečeno meri 60. V notranjosti premore moderen dizajn, ki je kombinacija lesa, usnja, marmorja in kovine, celotna ladja pa barvno gravitira na beli žad (poldragi kamen). Ima 115 tisoč litrski tank in dnevno proizvede 18 tisoč litrov pitne vode. Ima štiri kabine za dva in eno suito za lastnika. Seveda ne manjka teras za sončenje in vsega, kar imajo ponuditi najbolj prestižna stanovanja oz. hoteli.

PREBERITE ŠE: Kormaran – mutirajoči luksuzni čoln

Prostora je tudi za velik akvarij in Yamahin klavir v jedilnici. Suita ima svoj balkon in svilena preproga ter ekran in ogledalo v kopalnici prevlečena s plastjo, ki je odporna na rošenje. Na zgornji palubi v dnevni sobi naletite na lestenec Swarovski, premore pa jasno tudi helipad in zunanje spa bazene. O vsem bodo še največ povedale slike, ki si jih oglejte v galeriji.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.crn-yacht.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!