fbpx

Neprestano gledanje v telefon naj bi staralo našo kožo

Neprestano gledanje v telefon naj bi staralo našo kožo.

Kar boste v mladosti naredili za svojo kožo, se vam bo pokazalo v starosti. Tudi pametne naprave bi bilo pametno odstraniti iz rok, če želite, da vam bo koža hvaležna.

Nekoč so nas opozarjali, da imamo lahko bolečine v vratu in hrbtenici zaradi nepravilne drže pri uporabi pametnih tehnologij, nato je nevarnosti bil izpostavljen naš vid, danes pa je modra svetloba kriva za staranje naše kože. Izkazalo se je namreč, da pretirana uporaba in gledanje v pametne naprave ne vpliva zgolj na naše duševno stanje, temveč tudi na staranje kože.

Izpostavljenost modri svetlobi pospeši staranje.
Izpostavljenost modri svetlobi pospeši staranje.

V nedavni študiji so ugotovili, da čezmerna izpostavljenost modri svetlobi pospešuje proces staranja, ki se kaže predvsem v hiperpigmentaciji, vnetjih in zgodnjem nastanku gub.

Zaradi pretirane vpetosti tehnologij v naša življenja je jasno, da se ni mogoče popolnoma izogniti tem vplivom, a so nekateri preventivni ukrepi, s katerimi lahko preprečite vpliv modre svetlobe na vašo kožo.

  • Omejite uporabo pametnih tehnologij.
  • Pomembno vlogo ima krema za zaščito pred HEV-žarki – medtem ko standardna krema za zaščito ščiti pred UVA- in UVB-žarki, so na trgu tudi kreme, ki vas ščitijo pred HEV-svetlobo.
  • Med uporabo telefona v temnih prostorih/ponoči tega preklopite na ‘nočni način’, ki zamenja modro svetlobo za rumeno.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!