fbpx

Tako pripraviš osebo, ki ti je všeč, da se zelo, zelo zaljubi vate

Tako pripraviš osebo, ki ti je všeč, da se zelo, zelo zaljubi vate

Z upoštevanjem spodnjih nasvetov, morda izboljšaš svoje možnosti – tako pripraviš osebo, ki ti je všeč, da se zelo, zelo zaljubi vate.

Ker je zaljubljenost psihološko gledano le nabor čustev, na katera se do določene mere lahko vpliva, je vprašanje, ali lahko nekoga pripraviš do tega, da se zaljubi vate, na mestu. Zaljubljenost je lahko takšna ali drugačna – močna ali šibka, namišljena ali resnična, dolgotrajna ali muha enodnevnica. A na nekatere oblike zaljubljenosti imamo glede na raziskave določeno mero vpliva, in sicer obstaja vedenje, ki izboljšuje tvoje možnosti, da se bo tvoja simpatija zaljubila vate. Vendar pa ne pozabi, da so to zaključki raziskav v nenaravnih situacijah, ki v realnem življenju včasih tudi ne držijo.

Na prvem zmenku se izognita sladoledu.

Socialni psiholog John Bargh je v tej študiji ugotovil, da je telesna temperatura povezana s posameznikovim psihološkim stanjem. Ko nam je toplo, se vedemo bolj prijateljsko in strpno. To seveda ne pomeni, da na prvem zmenku dobesedno ne smeta jesti sladoleda, temveč zgolj, da poskrbi, da bo tvojemu zmenku prijetno toplo.

Pravo razmerje med povezanostjo in samostojnostjo je ključ do dobre zveze.
Pravo razmerje med povezanostjo in samostojnostjo je ključ do dobre zveze.

Očesni stik je zelo pomemben.

Harvardski psiholog Zick Rubin je v tej študiji odkril povezavo med dolžino očesnega stika in občutkom zaljubljenosti. Takšne korelacijske študije sicer ne povedo ničesar, kaj je vzrok temu. Si zremo v oči zaradi tega, ker smo zaljubljeni, ali smo zaljubljeni zaradi tega, ker si zremo v oči?

Iskrenost

Glede na to študijo ima velika večina posameznikov raje, če je njihova simpatija iskrena in odprta – čeprav to morda pomeni trenutek neprijetne tišine ali pa nekoliko začetniške nerodnosti. Veliko ljudem je tudi všeč, če z njimi podelimo kakšno neprijetno skrivnost.

Velikost zenic ima svojo moč.

Ta študija je ugotovila, da so nam ljudje bolj privlačni takrat, ko so njihove zenice nekoliko povečane. Na to ne moremo vplivati neposredno, lahko pa vplivamo na okolje. Zenice se na primer povečajo v slabše osvetljenem prostoru.

Zaljubljeni pari si pogosteje zrejo v oči.
Zaljubljeni pari si pogosteje zrejo v oči.

Ne bodi ves čas na razpolago.

Vzpostavljanje intime in skupno preživljanje časa je pomembno za vsak romantičen odnos – ne glede na to, na kateri stopnji je. Vendar pa se priporoča, da nekaj časa preživita tudi narazen. Tako bosta imela čas, da se začneta pogrešati, premislila, kako pomembna sta si v resnici, ter bolje razumela lastno čustveno stanje.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.