fbpx

Neuničljiv štirikolesnik za najbolj razgiban teren

Ameriško podjetje Polaris je predstavilo neuničljiv štirikolesnik »Polaris Sportsman WV850«. Ta 850-kubična zver prenaša tudi najbolj zahtevne terene, predvsem zaradi posebne tehnologije brezzračnih pnevmatik imenovanih NPT (Non-Pneumatik Tire).

Tehnologijo NPT so razvili v sodelovanju z ameriško vojsko in jo predstavili že leta 2012. Oblika gume je zasnovana kot notranjost čebeljega panja, zaradi česar obdrži svojo obliko kljub težkim obremenitvam. Prestala je najtežja testiranja, po prestrelitvi vseh gum z 50-kalibrsko puško je zdržala 500 kilometrov težkega terena ter še nadaljnih 1600 km z železno palico zapičeno v »tkanino« gume.

Po težkih pričakovanjih je Polaris ta mesec pričel z izdelavo in prodajo omejene serije Sportsman WV850, ki bo na voljo za 11000€. Ta velika igrača ima 850-kubični motor z 77 konjskimi močmi, jekleno konstrukcijo, možnost tovora do 400 kg in vlečno moč do 700 kilogramov ter seveda štirikolesni pogon. Podpredsednik terenskega oddelka pri Polaris David Longren pravi: »Videli smo velik uspeh brezzračnih pnevmatik v scenarijih vojaških reševanj v naravnih katastrofah, ter smo zelo veseli, da lahko tehnologijo predstavimo javnosti in potrošnikom za ekstremne delovne razmere«. Poleg gozdarjev in rudarjev, ki jim bo vozilo olajšalo delo, pa se bodo našli tudi ljubitelji adrenalina, ki bodo premagovali težke ter neprehodne terene.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!