fbpx

Neverjeten trik z aluminjasto folijo, zaradi katerega bo jedilni pribor bleščeč

Trik za bleščeč jedilni pribor

Foto: envato elements

Eden izmed TikTok trendov narekuje, da dodate aluminjasto folijo v pomivalni stroj. Zakaj naj bi bilo to koristno?

Verjetno mislite, da veste vse o pravilni uporabi pomivalnega stroja. Pa vendar, ali ste kdaj pomislili, da bi v stroj dodali aluminjasto folijo? Ja, prav ste prebrali! Najnovejši TikTok trend, ki ga je sprožila uporabnica @carolina.mccauley, vam bo odprl oči in popolnoma spremenil vašo rutino pomivanja posode.

Foto: envato elements

Pomivalni stroj + aluminijasta folija = briljantnost!

Pomivalni stroji naj bi nam olajšali življenje, a včasih se zdi, da so bolj trmasti kot naš maček, ki noče iz stanovanja. Posebej problematičen je jedilni pribor, ki tudi po več ciklih pranja ostane bolj dolgočasen kot ponedeljkovo jutro. Morda pa ne potrebujete novega stroja, temveč samo aluminijasto folijo. Tako je, tista folija, s katero običajno zavijate ostanke večerje, bi lahko rešila vaše težave z dolgočasnim priborom.

Čarovnija TikToka: Aluminijasta folija v akciji

Naslednjič, ko boste polnili pomivalni stroj, poskusite to: vzemite kos aluminijaste folije, jo zmečkajte v kroglico in jo vrzite v košaro za jedilni pribor. Nato zaženite cikel čiščenja kot običajno. In tukaj pride čarovnija – ni važno, kako se vam zdi ideja nora, deluje!

Kemična reakcija, ki reši vse

Aluminijasta folija se namreč ne ukvarja z mehanskim čiščenjem pribora. Namesto tega sproži kemično reakcijo, ki bi jo z veseljem uporabil tudi kakšen nori znanstvenik v svojem laboratoriju. Kemikalije v foliji reagirajo s tistimi v detergentu za pomivalni stroj. Ta oksidacijski proces povzroči, da se srebro namoči v vodo in detergent, kar povzroči, da pribor zasije kot nov.

@carolina.mccauley

🍴 This dishwasher hack will leave your silverware sparkling ✨ #kitchenhacks #homehacks #dailyhacks #cleaningmotivation #hometips

♬ 1 step forward, 3 steps back – Olivia Rodrigo

Sklepna misel

Torej, preden obupate nad svojim pomivalnim strojem in si naročite novega, poskusite ta preprost trik z aluminijasto folijo. Morda boste presenečeni nad rezultati in si boste prihranili nekaj evrov, ki jih lahko porabite za kaj bolj zanimivega. Konec koncev, kdo bi si mislil, da lahko kos folije spremeni tako veliko? TikTok resnično ne neha presenečati.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.