fbpx

Hladno pivo v 5 minutah: to je najbolj učinkovit trik za hlajenje toplega piva v le 5 minutah

Steklenica toplega piva in vroč poletni dan? Ne skrbite, imamo rešitev!

Hladno pivo v 5 minutah
Foto: envato elements

Hladno pivo v 5 minutah?! Vsakdo se je že znašel v situaciji, ko bi želel ohlajeno pivo, a je toplo. Na srečo obstaja trik, s katerim lahko to težavo rešimo v samo petih minutah!

Hladno pivo v 5 minutah?

Poletje je čas za piknike, zabave in sproščene večere, vendar pa tople pijače lahko hitro pokvarijo razpoloženje. Če se znajdete v situaciji, ko so vaše steklenice ali pločevinke piva tople, ne obupajte! Obstaja preprost trik, ki vam bo v samo petih minutah omogočil, da boste uživali v ledeno hladni pijači.

Kako hitro ohladiti toplo pivo?

Najbolj učinkovit in hiter način za hlajenje piva vključuje led, vodo in sol. Tukaj je, kako to storite:

 1. Pripravite posodo – Vzemite večjo posodo ali vedro in ga napolnite z vodo in ledom. Pomembno je, da uporabite dovolj ledu, da bo celotna posoda res hladna.
 2. Dodajte sol – V vodo z ledom dodajte veliko soli. Sol bo znižala temperaturo vode pod ledišče, kar bo omogočilo še hitrejše hlajenje.
 3. Potopite pivo – Pločevinke ali steklenice piva postavite v slano ledeno vodo in poskrbite, da so popolnoma potopljene.
 4. Mešajte – Vsakih nekaj minut nežno mešajte pivo v vodi, da pospešite proces hlajenja. Rotacija bo pospešila prenos toplote med pivom in hladno vodo.
 5. Počakajte pet minut – Po petih minutah bi moralo biti vaše pivo prijetno hladno in pripravljeno za uživanje.
@lorafied

Follow @lorafied for more: COLD DRINKS FAST 🍺 How to chill any warm can or bottle drink in minutes 🙌 No special equipment required, everything you need is in your kitchen! What’s your favorite drink out of a can? I love ice cold sparkling water of any kind! Scooter, of course, is all beer! Tell me yours in the comments 🤗 💗 CHECKOUT my website: LORAfied.com for more! ➡️ @lorafied wherever you are! ⏱ TikTok 📺 YouTube 📌 Pinterest 👍 Facebook #beerdrinker #beerhack #gamedayfood #colddrinks #partyhacks #superbowlfood #lorafied #homemaker

♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Zakaj ta metoda deluje?

Dodajanje soli vodi povzroči znižanje njene zmrziščne točke. Slana voda lahko ostane tekoča tudi pri temperaturah pod 0 °C, kar pomeni, da je lahko voda v posodi hladnejša od ledu. Ta hladna slana voda učinkovito hladi pivo veliko hitreje kot samo ledena voda​.

Pravilna temperatura za pivo

Da bo pivo najboljše, ga je treba postreči pri ustrezni temperaturi. Tukaj so smernice za različne vrste piva:

 • Lahka piva in lagerji: Med 3-7 °C. Ta piva so najbolj osvežilna, ko so zelo hladna.
 • IPA (India Pale Ale): Med 7-10 °C. Pri tej temperaturi se najbolje izrazi njihov hmeljni okus.
 • Belgijska piva in aleji: Med 10-13 °C. Višja temperatura poudari kompleksne okuse in arome.
 • Stout in porter: Med 10-13 °C. Bogatejše in polnejše pivo, ki se najbolje razvije pri višji temperaturi​.
@pat.morada

Chill your beer in 15 mins! ❄️🍻 All you need: wet paper towels & your fave beer. Wrap, freeze, & enjoy! But don’t forget that timer! ⏲️❄️ #BeerHack #ColdBeerFix #EngkantoUbeLager #UGCPh #CapCut

♬ original sound – Pat | UGC Creator ✨🇵🇭 – Pat ✨ | UGC Creator

Dodatni triki – hladno pivo v 5 minutah

Če nimate pri roki soli, lahko uporabite tudi druge metode, čeprav morda ne bodo tako hitre:

 • Mokri papirnati brisači – Pivo zavijte v mokro papirnato brisačo in ga postavite v zamrzovalnik za 10-15 minut.
 • Ledena kopel – Če nimate soli, preprosto uporabite led in vodo, vendar bo postopek trajal dlje, približno 20-30 minut.
 • Hladilne naprave – Obstajajo posebne naprave, ki hitro ohladijo pijače s pomočjo vrtenja in hlajenja v vodi, vendar so te naprave manj priročne za uporabo na prostem​​.
Foto: envato elements

Zaključek

Ne dovolite, da vam toplo pivo pokvari zabavo. S preprosto uporabo ledu, vode in soli lahko v le petih minutah uživate v hladnem pivu, pripravljenem za osvežitev v vročih poletnih dneh. Ta trik ni le učinkovit, ampak tudi zabaven način, da pokažete svoje veščine pred prijatelji na naslednjem pikniku!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.